Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přístavba domu, nenosné zdi

Od: riha odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,
máme v plánu přistavit k domu komoru, dá se říci. Celý dům na jedné straně protáhneme o dva metry, střechu jen prodloužíme. Původní zdivo zůstane kompletní, nebude se do něj vůbec sahat. Z původní podstavy 8x8,5m vznikne 10x8,5m. Dům je patrový, ale přístavba bude jen v přízemí.

Než poběžím na stavební úřad chtěl by mít představu co mě čeká. Najdu projekt domu, sám přikreslím zvětšení domu. (Takhle mi to prošlo při změně stavby před dokončením.) Bude to stačit nebo je potřeba mít projekt od projektanta? Mám za to, že když se jedná o přístavbu, která není nosná nemusel by to být takový problém.

Děkuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

V daných rozměrech bude nutné hodně věcí...obešel bych to úpravou vašich plánů a ohlášením stavby - euro.cz/...

Nejprve se zkuste dostat na podmínky a parametry ohlášky a dořešte na obci. Nemyslím si, že vám někdo bude těch 50 cm měřit metrem na vašem pozemku, ale projektově byste to mohl takto řešit levněji a jednodušeji.

mak*
hodnocení

0x

Musíte mít projekt od autorizovaného technika. Bez něj vám to projít může, ale to je jen benevolence stavebního úřadu, domáhat se toho nelze. Není pravda, že přístavba není nosná, nese sama sebe a to není málo. Z čeho bude strop? jak víte, že ten rozpon unese? jak víte že obvodové stěny unesou ten strop? To samé střecha, překlady na okny a dveřmi... Krom toho měníte půdorys, měníte vzhled, budete potřebovat i zaměření.

riha
hodnocení

Tak podle našeho stavebního úřadu (máme vstřícný) stačí 3x dokumentace od projektanta, stavební a územní řízení bude spojené v jedno. Pak zaměření, revize a kolaudace. Můžu to postupně dopisovat, co bylo potřeba.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]