Nejste přihlášen/a.
15°C je sprostá kosa a pro koupelnu vůbec. Já mám normálně v koupelně mezi 24-27 stupňů podle toho kolik mám na kotli a to tam mám ještě permanentně zapnuté odvětrávání které se zrychlí když stoupne vlhkost vzduchu nad 50%. A mám ještě vytápěnou podlahu i ve sprchovém koutu. Když vylezu ze sprchy a beru si župan tak je mi akorát. Jde také o to, aby místnost rychle vyschla a nedělala se tam plíseň. 15°C je fakt tragédie.
okamžitě jak to bude možné zvedněte telefon a zjebejete toho správce na 3 doby...protože on je povinen zajistit tepelnou pohodu pro obyvatele bytu což je pro koupelnu 24°C...tohle by zas bylo něco na mě...to by si za rámeček nedal... prej nechce vyměnit...do 14dní by tam bylo nové okno a kdyby náhodou nechtěl...tak se ho zeptejte na jakou adresu máte poslat fakturu za protopenou energii
Nejjednoduší koupit odpovídající těsnění do nynějšího okna někde v OBI, BAUHAUSU nebo v železářství. Nějaká okýnka se dají koupit i v OBI, ale o polské kvalitě pochybuji.. Nevím podrobnosti o domě a jak je okno situované, jestli do dvora nebo postranní ulice apod., ale zkusit zajít za "správcem" a předložit rozpočet od firmy za plastové, ale kvalitní okno s co nejmenšími tep. ztrátami, že to chcete odepisovat z nájmu (v případě instalace okna na své náklady). Většinou majitelé nemovitosti zaplatí materiál, práci ne. Ono to není zase tak jednoduché, protože do těchto věcí zasahují památkáři a bůh ví kdo všechno. Jediná možnost je tedy podle mě zkusit se dohodnout se správcem o barvě okna a nechat namontovat firmou+počítat se zaplacením za práci. Pokud to okno začnete montovat jako první, ostatní v domě se většinou přidají. Ještě by šlo se dohodnou s ostatními nájemci, že chcete předělat všechna okna a ušetřit za teplo, ať to hodí do nájmu. Známý nechal dělat kompletní zateplení pětipatrového domu a návratnost byla vypočítána na čtyři a půl roku. Nevím čeho se váš "správce" bojí, stejně to z vás dostanou zpátky a na zateplení jsou i dotace..
A jak je ta koupelna velká? Já mám na baráku v koupelně stále potevřené okno kvůli sušičce a teplota tam běřně klesne k 8 i 6 °C. Já se v tom klidně sprchuji, manželka a děcka jsou zmrzlíci, takže si tam pustí 2 kW topení a za půl hodiny je tam 22 °C. Tak proč by to nešlo vytopit u vás? Jestli je to okno hodně velké, dejte přes něj závěs. V koupelně je teplo potřeba jen pár desítek minut denně, takže to krátkodobé vytopení je ekonomickéa vyhovující.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.