Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, téměř tři roky stará pračka Beko WTV 660BO mi začala shazovat jistič. Zásuvkou to není, mám vedle zapojenou sušičku a ta to nedělá. Tušíte někdo v čem je problém? Díky.
Abych pravdu řekla, tak přesně nevím. Rozhodně to bylo někdy déle během pracího cyklu. Zjistila jsem to v kuchyní, protože mi nešla trouba. Po nahození jističe ale pak už vypínala hned poté co se zase rozjela. Manžel natáhl prodlužovák ze zásuvky v komoře a pračka doprala. Tam prý není chránič.
Aha, takže pračka nevyhazuje jistič, ale chránič - to je důležitá informace !
Je klidně možné, že je jen prodřený přívodní kabel nebo že se v pračce někde objevila vlhkost. Myslím, že oprava by neměla být drahá. Pokud tedy není prorezlá vana...
Jde o nízký "izolační stav" pračky, na nějž reaguje chránič. Protéká poruchový proud mezi fází a ochranným vodičem. Provozovat pračku na zásuvku bez chrániče, třeba v koupelně, může být nebezpečné. Právě z tohoto důvodu se pračka, v nebezpečných prostorách (koupelny), zapojují na zásuvku s chráničem. Pokud nezateklo někde shora do ovládačů pračky, zkontrolovat ze spodu, zda není někde porušena těsnost a nezatéká voda k motoru, k čerpadlu, nebo do jiného el.zařízení.. Může zatékat přes poškozenou manžetu vany, nebo z některého spoje připojení hadic.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.