Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kondenzátor / kompenzátor / odrušovač blikání

Od: tomash odpovědí: 5 změna:
Dobrý den.
Pořídil jsem odrušovače blikání LED světel (kondenzátory). Běžně jich v obchodě nemají moc, proto jsem byl ve 3 a pořídil dva druhy - viz obrázek.
Chci se zeptat, jaký je mezi nimi rozdíl, kromě textu? Zapojují se oba stejně? Mají stejný účinek?
Mám v plánu dát na jednu LEDku jeden kondenzátor - celkem 16 ks (3x schodišťák a 3x solo).

Kondenzátor / kompenzátor / odrušovač blikání

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

0x

jo je to na stejno, většinou jsou tyto kondenzátory tzv. MP=metalizovaný papír, ten žlutá je 0,1mikroFarad ale ten šedý nějak nevím. hodnotu

hodnota je podle značení pravděpodobně 10e4 , čili 100. 000 pf , tedy M1

hodnocení

0x

Zatím jsem se setkal s tím blikáním jen výjimečně (asi 2x), zejména u hodně dlouhých vedení...

Ve svém okolí jednou v novostavbě...

Nevím jestli společnost zbytečně nepropadá až moc nějaké LED kové blikací mánii...Hlavně záleží jak to má vyřešený výrobce světelných zdrojůl a ten si myslím už z toho vzal asi i ponaučení... A asi zřejmě levnějš í(?!) modely tím trpí?

Kondenzátory jsou doporučené snad už od M1 do M15... Tak v podstatě jsou stejné, jenom jiný výrobce...

tomash
hodnocení

Pokud dám na každý LED světlo jeden kondenzátor, vyhodím cca 150 Kč. Může to být i jinak kontraproduktivní?
Chci to předimenzovat z důvodu, protože si tchán myslí, že jsem špatně natahal kabely pro světla a zásuvky a všude tvrdí, že nám v novém baráku budou blikat světla... osobně si myslím, že světla budou OK, ale chci to mít na 100pro.

Prakticky všude, kde jsou kabely ve svazku, se nějaká indukce objeví. Záleží na led světlech. Většinou blikáním trpý některé led žárovky s jednoduchým zdrojem. U světel s integrovaným led modulem a zdrojem, jsem se stím nesetkal, musel by to být nekvalitní laciný zdroj. Já osobně mám v baráku všude led světla a tam kde mám led žárovky, tak z toho množství mi blikala jen jedna.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]