Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Mám nakoupené žlutobílé elektroinstalační krabičky do SDK (viz obrázek) a vyvrtané díry pro vypínače a zásuvky.
Měl bych oříznout hranu vyvrtané díry a zapustit krabičku tak, aby hrana krabičky byla současně s SDK deskou? Jde mi o to, že nechci, aby mezi rámečkem vypínače nebo zásuvky a zdí byla mezera. Doslechl jsem se, že některé SDK krabičky nepotřebují hrany desky seřezávat. Jak je to tedy s těmito?
Děkuji
1x
Po dotažení se krabice usadí tak, že není potřeba nic upravovat. Díra musí být tak, aby krabice nepropadla dovnitř. Je lepší trochu "fest".
doplněno 29.12.19 11:34:
Neměl by se moc porušit ten papír, který drží sádru pohromadě. Tím, že se krabice dobře dotáhne, je pak zaručena pevnost uchycení v SDK.
1x
Tak to Ti hnedka poradím, nainstaloval jsem jich snad tisíc...Ty máš na obrázku Kopos s širším krajem, ještě jsou i s užším krajem... Tak ze zkušenosti ty krabice musíš zapustit, jinak to bude vypadat škaredě. Jak píšeš, bude tam mezera..Ale to platí pro jakoukoliv krabičku... A i ta s užším krajem se musí zapustit! A Kopos jsou ty kvalitnější!
Ono když je na to originál vrták, na jednotlivé krabičky, tak má ořezávací nůž a místo je pak přímo zapuštěné..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.