Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Elektroinstalační krabičky do SDK

Od: tomash odpovědí: 10 změna:

Dobrý den.

Mám nakoupené žlutobílé elektroinstalační krabičky do SDK (viz obrázek) a vyvrtané díry pro vypínače a zásuvky.

Měl bych oříznout hranu vyvrtané díry a zapustit krabičku tak, aby hrana krabičky byla současně s SDK deskou? Jde mi o to, že nechci, aby mezi rámečkem vypínače nebo zásuvky a zdí byla mezera. Doslechl jsem se, že některé SDK krabičky nepotřebují hrany desky seřezávat. Jak je to tedy s těmito?

Děkuji

Elektroinstalační krabičky do SDK

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Po dotažení se krabice usadí tak, že není potřeba nic upravovat. Díra musí být tak, aby krabice nepropadla dovnitř. Je lepší trochu "fest".

doplněno 29.12.19 11:34:

Neměl by se moc porušit ten papír, který drží sádru pohromadě. Tím, že se krabice dobře dotáhne, je pak zaručena pevnost uchycení v SDK.

dusger*
hodnocení

1x

Vyfocené krabičky mají lem velmi tenký, s běžnými strojky (AAB) potíže téměř nejsou. No ale přesto po mírném zapuštění krabiček se pracuje mnohem lépe.

hodnocení

1x

Tak to Ti hnedka poradím, nainstaloval jsem jich snad tisíc...Ty máš na obrázku Kopos s širším krajem, ještě jsou i s užším krajem... Tak ze zkušenosti ty krabice musíš zapustit, jinak to bude vypadat škaredě. Jak píšeš, bude tam mezera..Ale to platí pro jakoukoliv krabičku... A i ta s užším krajem se musí zapustit! A Kopos jsou ty kvalitnější!

Ono když je na to originál vrták, na jednotlivé krabičky, tak má ořezávací nůž a místo je pak přímo zapuštěné..

tomash
hodnocení

Díky, všechny hrany ořežu klasickým nožem a zapustím je.

tomash
hodnocení

Zkusil jsem jednu krabičku bez zapuštění a rámeček krásně sedí na zdi. :)

111®
hodnocení

0x

nemáte odpad SDK desky abyste si to zkusil? co vám byde vyhovovat?

tomash
hodnocení

Nemám, sádrokartonář vše poctivě odvezl.

hodnocení

0x
Záleží taky na konkrétních zásuvkách (jejich rámečku), jestli je přesně v rovině se strojkem, nebo se dokáže trochu zapustit.
Každopádně bych zkusil jednu bez zaškrábnutí a uvidíte.

joeventil*
hodnocení

0x

... z důvodu zachování pevnosti a soudržnosti SDK je lepší vykružit přesné (festovní) otvory a NIC neseřezávat - jen krabici řádně usadit a dotáhnout ;)

A co myslíš, že jsem poradil nahoře...nebo myslíš, že je nutné psát stejnou věc několikrát?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]