Nejste přihlášen/a.
Dobry den,
Mám na prazdninach synovce a počural se mi dvakrat do peřové deky mám ji od dubna... Mam to nechat byt a nebo co se da s tim udělat?
Děkuji
Pokud u Vás synovec nebyl naposled, asi bych peřinu nechal jen pořádně vyvětrat a proschnout, lidská moč není žádná nebezpečná chemie. Vím, že okamžitý zápach ani pocit není příjemný, ale synovec to jistě neudělal schválně. A je možné, že při příští návštěvě se to Vašemu synovci stane znovu. Celkové vyčištění peřiny bych asi odložil na dobu, kdy se synovec svého problému s přibývajícím věkem zbaví.
Také se tohle u nás stalo. Péřovou deku jsem rozprostřela na stůl a flek namočila houbou s vodou, pak přidala do vody gel na praní a snažila se flek vyčistit. Nakonec jsem vytírala flek žíňkou s čistou vodou, pěnovou vodu stále měnila. To samé z druhé strany přikrývky. Schlo to asi 4 dny, deku je nutno stále protřepávat, aby nevznikla hrouda peří. Na dece nepatrný flek zůstal, ale nijak nesmrdí, deka se dále normálně používá.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.