Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Počurana peřina

Od: paveloo odpovědí: 5 změna:

Dobry den,

Mám na prazdninach synovce a počural se mi dvakrat do peřové deky mám ji od dubna... Mam to nechat byt a nebo co se da s tim udělat?

Děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

digi
hodnocení

8x

Jestli je deka mokrá pročůraná, dala bych jí do čistírny. Jinak tam moč zaschne a deka bude nepříjemně cítit močí.

hop®
hodnocení

2x

Pokud u Vás synovec nebyl naposled, asi bych peřinu nechal jen pořádně vyvětrat a proschnout, lidská moč není žádná nebezpečná chemie. Vím, že okamžitý zápach ani pocit není příjemný, ale synovec to jistě neudělal schválně. A je možné, že při příští návštěvě se to Vašemu synovci stane znovu. Celkové vyčištění peřiny bych asi odložil na dobu, kdy se synovec svého problému s přibývajícím věkem zbaví.

id
hodnocení

1x

Také se tohle u nás stalo. Péřovou deku jsem rozprostřela na stůl a flek namočila houbou s vodou, pak přidala do vody gel na praní a snažila se flek vyčistit. Nakonec jsem vytírala flek žíňkou s čistou vodou, pěnovou vodu stále měnila. To samé z druhé strany přikrývky. Schlo to asi 4 dny, deku je nutno stále protřepávat, aby nevznikla hrouda peří. Na dece nepatrný flek zůstal, ale nijak nesmrdí, deka se dále normálně používá.

hodnocení

1x

Peřinu zanést do čistírny peří. Tam jí rozebrerou, náplň vyčistí, dosypou a vyrobí novou sypovinu (povlak) a prošijí.

bery*
hodnocení

0x
V pripade polstare jsem ho normalne vypral v pracce na kratkej program a po cca trech dnech suseni na topeni ho dal dosusit a "rozmuchlat" do susicky. Akorat jednou se mi starej polstar v pracce roztrhnul ... Molitanovou matraci jsem uz nekolikrat naskrz proplachnul na zahrade teplou vodou hadici a nechal tyden schnout povesenou pod pristreskem, pripadne po kretsim suseni dosusil teplovzdusnym ventilatorem polozenou v pokoji na susaku na pradlo. Take mam 2 male deti a na hygienu jsem pes :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]