Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rekonstrukce domu - izolace podlah

Od: delongm* odpovědí: 4 změna:

Dobrý večer,koupil jsem starší dvoupatrový dům a pomalu jej rekonstrujuji,topení je hotové a teď se chystám na podlahy,chtěl bych poradit,mám podlahu z hurdisek zasypané škvárou.Škváru odvezu,ale teď nevím jak dál,jestli dát izolaci vlnu nebo polystyrén do dřevěného rámu na to jednu nebo dvě vrstvy osb a na to plovoucí podlahu . Děkuji za pomoc.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

2x

Nepřesná otázka.Podlahu máš z hurdisek,nebo strop přízemí?Pokud bude přízemí vytápěné,je zbytečné tam dávat polystyren.Ta škvára je zadarmo kročejová izolace.Pokud chceš tam něco dát,tak vatu a üzavřít deskami sádrovláknitých desek Rigidur.Postup je na Google,heslo rigidur podlahy.Okolo pak mezeru asi 2 cm zapěnit PURpěnou.Na to můžeš bez problémů dát cokoliv.Dlažbu,plovoučku,koberec nebo lino.

JABRAKA

delongm*
hodnocení

Je to podlaha nad sklepem,tak že tu škváru tam mám nechat?

kejki

Nad slepem je lepší tepelně izolovat, třeba Jak pokračuje naš/...

hodnocení

2x

delongme, rozumím tomu dobře, že když odstraníte škváru, tak zbudou jen hurdisky? Žádný beton? Páč hurdisky jsou jen "držák betonu" něco jako ztracené bednění.

bez podrobných znalostí Vaší stavby navrhuji EPS 100Z ve dvou vrstvách a dobré tloušce, pak podklad podle Vaší peněženky. OSB, rigidur, hobra, dřevotříska cetris, sádrové desky...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]