Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bělení prádla

Od: honz odpovědí: 11 změna:
Čim můžu nabělit prádlo po vypraní nasedleho bileho.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Myslíte cim odstranit to zašednutí? Používá se savo perex nebo třeba šetrnější jedla soda či prasek do pečiva. Klidně i vinný ocet. Ale stejně to pak musíte vyprat znovu.
honz
hodnocení

A co třeba Jar?

re4zon
Jar nic nevybeli.
jde Vám tedy o to,čím vybelit hned ted,jen s tím, co máte doma.. no ... prostředek na nádobí opravdu prádlo vybeli.jen nevim jestli zrovna Jar.. pokud nemate fakt doma sodu,prášek do pečiva, citron,aspirin,vinny ocet nebo peroxid...tak muzete použít i obyčejný ocet..
honz
hodnocení

S tim octem to pak mám nechat namočené a potom do pračky?

Ano.nechat namočene a nejlepe pres noc. Poté vyprat v pracce znovu.

hodnocení

0x

V praní se až tak nevyznám, ale babička bělila prádlo na louce. Rozprostěla na slunce, kropila a to bylo vše.

To bylo možné před padesáti lety. Dnes by prádlo akorát pochytalo psí hovna :) Navíc tazatel asi nechce čekat do léta na slunko...

Kupodivu, slunce svítí i v zimě. A babky bělily i na sněhu. Psiska běhala po vesnicích i dříve, nejen teď.

hodnocení

0x

Pokud jsi ho nepral/a v pracím prášku na bílé prádlo, tak je znovu v něm vyper.

:)

hodnocení

0x

V drogeriích (konkrétně určitě v DM) se prodávají pytlíčky s bělidlem, vyzkoušela jsem a zdálo se mi prádlo opravdu bělejší.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]