Dobry den, mate nekdo zkusenost kde koupit lino? Mame pobliz Breno, mate nekdo zkusenost z jeho kvalitou? Nechci aby lino tak smrdelo tak ze ho budeme moct vyhodit. Poznam uz v obchode z role jestli bude pachnout? Je problme ho polozit na stare puvodni lino v panelaku bez lepeni? Dekuji
Lina i další krytiny,vyrobené z PVC obsahují řadu přísad,které mohou někomu "smrdět"Jsou to především změkčovadla,ale i stabilizátory či plnidla.Určitý zápach chemické povahy je nezbytný.Dokonce i plovoučky,tak zv.lamináty mají svůj pach.Většinou po měsíci,dvou pach vyprchá.
Řekl bych, že dvě lina na sobě bude po čase hrůza. Povrch bude daleko měkčí díky vrstvě a nábytek a židle udělají důlky a bodové deformace.
Je to stejná logika, jako lepit obkladačky na ty staré bez sekání. Také nechápu.
Na špinavý koberec taky nebudu pokládat nový. K čemu to je prosím? Může mi to někdo objasnit? Je to lenost přestěhovat nábytek a rovnou i vymalovat nebo dosekat vodu či elektriku. Pak je efekt renovace místnosti daleko větší a čistší.
vanda*
Je to financne narocne strhavat lino, delat podlahu, a navic mi jde o lepsi zvukovou izolaci kvuli sousedům. Pod koleckove zidle jde dat podlozka, v kuchyni kolem stolu prip.koberec a s nabytkem se nehybe. Navic to puvodni panelakive lino se mi zda uz hodne tvrde ne jak dnesni mekka lina.
Mám všechna lina v bytě z Brena. Stěhovala jsem se do novostavby, ale lina se mi nelíbila, takže na původní lepený jsem pokládala jen tak. Pouze jsem zalištovala. Žádnej smrad, důlky apod. Kupovala jsem teda ve vyšší cenové relaci a jsem max. spokojená.
Jako firma odebíráme "lina" i jiné podlahové krytiny právě od firmy Breno, zákazníci jsou spokojeni s kvalitou a nestěžují si ani na žádný zápach. Takže bych se toho nebál. Pokládat lino na původní krytinu nedoporučuji, sníží se tím jeho trvanlivost a také řešení případné záruční reklamace by mohlo být problematické. Nejlepší je původní krytinu strhnout, podklad očistit a vynivelovat, potom teprve provést pokládku nové krytiny.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.