Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vrtáky do panelu

Od: libor007® odpovědí: 14 změna:
Přátelé, jaké vrtáky sds+ poradíte do paneláku na běžné hobby vrtání? Takový nějaký střed s dobrým poměrem cena/kvalita. Jde mi o běžné velikosti na díry pro hmoždinky...

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

berger*
hodnocení

6x

Nejčastěji používám šestky a osmičky. Kupoval jsem,co jsem potkal,cenovka kolem padesáti kaček. Nedávno jsem potkal vrták Bosch,chtěli za něj stošedesát kaček. Kroutil jsem se,jak had,ale nebyla jiná možnost,tak jsem ho koupil. A od té doby jiný vrták,než značkový a kvalitní nechci. To vrtání je fakt někde jinde.

hodnocení

2x

Ja by som zvolil tieto: makita.heureka.sk/... . Inak na pár dier stačia aj tie z Lídlu.

xaver

Nekupuj v Lidlu. Koupil jsem 2x a všechny jsou křivé, hází.I na hoby jsou lepší ty Značkové, BOSCH, MAKITA, HILTI, jdou do betonu jako po másle.Jiné už nakupuji.

hodnocení

0x

Používám jen značkové vrtáky, obyčejné za pár korun na profipráci nic nevydrží, ale na druhou stranu "značkové" ve velikosti 5,6,8,10,12 mm v obvyklé délce taky nestojí moc... Před několika lety ty stejné stály několikanásobně více než dnes a určitě se to vyplatí... Bosch, Makita, Joran( Irwin), Hilti,DeWalt atd.

(zkušenost z půjčovny nářadí)

hodnocení

0x

Já používám čtyřbřité. Rozdíl ceny od obyčejných se vyplatí zejména při vrtání do litého betonu. prakticky používám šestku a to je prakticky jediný rozměr co dodávají výrobci hmoždinky ke svým výrobkům (světla, topná tělesa atd.).

hodnocení

Díky. Čtyřbřité jsou samozřejmost, šlo mi spíše o tu osvědčenou značku. Nepotřebuju platit honosné logo...
V práci používám vrtáky Havera nebo Hitachi a zatím si nestěžuju. Někdy mam pocit že některé značkové vrtáky jsou jedny a ty samé jen s jiným štítkem...

Používám BOSH a bez problémů.

hodnocení

0x

Když jsme měnily okna v panelákách tak sme dělali 80až100 děr denně. používali jsme 6,5 od Wurtha a od té doby na tuhle značku nedám dopustit,dokázal si poradit i s roksorem i když né vždycky. Já si myslím že dát 100kč za vrták je investice která se vrátí.A když tu byla řeč o čtyř břitejch tak je to výmysl Hilti a lepší vrtáky tu na trhu nejsou,ale ty už se vyplatí spíš profikovi ,stojej dost peněz.

host
hodnocení

0x

Přidám dotaz: pozná se nějak podle barvy špičky jestli je vrták jen do zdiva nebo i do betonu, jestli je pouze pro vrtání nebo i pro vrtání s příklepem?

Některé vidiové vrtáky mají žlutý vršek, některé mají červený, jistě je v nich nějaký rozdíl. Poradíte laikům?

Všichni předchozí rádcové zaslouží body za osobní zkušenosti a doporučení dobrých vrtáků.

krtek*
hodnocení

0x

Ono nejde ani tak o vrták samotný jako o vrtačku...záleží totiž jak máš kvalitní panel...kolega co bydlí ve Zlíně chtěl vrtat poličku do stěny a obyčejnou narexkou nebyl schopnej nic udělat. Pak si vzal v práci Makitu a bylo to ja do másla. Tím si však zadělal na další problém, a to, že manželka chtěla potom další poličky*haha* ... Prej je rozdíl v kvalitě paneláků postavených ve Zlíně a např. v Hradišti. A takto to bude asi všude. Takže neřeš vrtáky a řeš vrtačku;)

hodnocení

Tak srovnávat příklepovku s vrtacím kladivem není úplně fér.
krtek*

no není..ale jak říkám..je to o panelu...můj otec třeba s tou narexkou odvrtal celej panelákovej byt u bráchy..

hodnocení

Ony i ty značky mají různé řady. Když jsem se bavil kdysi s elektrikářem, tak mi řekl, že radši na roxoru zničí vrták za padesát korun, než za stopadesát. A s tím musím souhlasit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]