Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak najít díru v nafukovacím bazénu

Od: sikin® odpovědí: 7 změna:
koupil jsem si bazén swing (gumový, průměr 3,6m, s nafukovacím límcem). po čase mi začal unikat vzduch z límce, což nebyl zas takový problém - prostě se to dofouklo. horší je, že se začal propouštět i vodu - asi někde zespod ve švu. vím, že se na opravu prodávají nějaká lepidla či sady. problém ale je, jak zjistit místo, kde to uniká. u takového rozměru to nejde jen tak nafouknout a vložit do nádoby s vodou nebo napustit trochu vody a nadzvednout. neměl někdo podobný problém?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

venca*
hodnocení

0x
Dobrý den,
mám zkušenost s matrací, nevím, zda to bude možné provést i s Vaším bazénem. Zkuste si pořádně namočit obyčejnou houbu a poslouchat zda někde uslyšíte "prskání" - občas je překvapivé, kolik zvuků udělá jedna úplně miniaturní dírka.
Přeji hodně štěstí!
To by bylo asi dobrý pro zjištění úniku vzduchu,ale tady de o vodu!

hodnocení

0x
Pokuď je únik vody tak velikej,že je nutný vodu častěji doplňovat,bude už asi nutný bazén vypustit a zrakem po obrácení prozkoumat dno.Pokuď je to dnem,dá se použít metoda mokrého označení,teda dát bazén na suchou plochu a pokusit se hadicí důkladně postříkat dno.Pak bazén odsunout a jednat podle vlhký skvrny pod nim.Pokud je to v bocích,po napuštění prozkoumat celý povrch stěn.A jak je ten ůnik vody vlastně velkej?V literech za den.
hodnocení

No boky jsem prozkoumal a bez úspěchu. Spíš si myslím, že je to vespod někde ve švu (ta filcová podložka pod bazénem je mokrá). Nevím ale, jestli se mi podaří označit přesně to místo, když dno jen postříkám vodou. Pokud je prasklinka malá, projeví se možná únik až při napuštěném bazénu, když je tlak na dno větší. No uvidím, až budu bazén vypouštět. Únik bych odhadl tak na 50l za den.

Pokuď bude bazén položenej na suchym podkladě a tříkání vodou bude pod určitým tlakem(nejlíp wapkou) provedený postupně ve všech směrech,stopa se pod ním určitě objeví.

Napadlo mě eště,že těch 50 litrů neni zas tak moc.Něco se vycáká,něco v těhle dnech odpaří.Je to jen nějakejch půl centimetru sloupce.Vlhko pod bazénem pak nemusí ani bejt způsobený propustností dna,ale kondenzací chladného prostředí pod nim.
hodnocení

Ten únik jsem si uvědomil, když jsem se vrátil po týdnu a bazén byl z části vypuštěný. Možná, že to je více než 50l za den. V žádném případě se však nic nevycákalo - bazén se nepoužíval a byl zaplachtovaný. Protože nemám zeminu pod ním dokonale rovnou, byla podložka mokrá jen ze spodní strany. Kdyby šlo o kondenzaci vody, bylo by to mokré všude. Takže zkusím při vypouštění tu tlakovou vodu a něco vespod, podle čeho bych mohl identifikovat to místo. Díky za rady.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]