Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak pročistit kanálek mazání lišty řetězu

Od: kubinec® odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, prosím vás, pravděpodobně se mi ucpal kanálek na mazání lišty řetězu benzín pily Fieldmann

Olej tam mám, zkoušel jsem do dírky kompresorem fouknout a stále při nastartovaní pily nic "neteče".

Prosím o radu jak toto opravit? Děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Tak sundat řetězku, pod ní bude čerpadlo a podívat se, co a jak tam funguje.

Já jsem kdysi měl po zimě úplně zatuhlý olej, či co to bylo za ekosajrajty mezi čerpadlem a lištou. Musel jsem to slabým drátkem propíchnout, profouknout a benzínem pročistit.

hodnocení

0x

Zdravím,není třeba ucpaný olejový filtr,nebo čerpadlo nastavení na malý dávkování oleje?Vyskoužej to bez lišty a při plným plynu.

hodnocení

to jsem zkoušel bez lišty a ani kapička

hodnocení

0x

V nádržce je hadička a nakonci sací koš, vylít všechen olej a vytáhnout ten košík ven, stačí kousek drátu na konci ohnout a opatrně vytáhnout, ten košík sundat vypláchnout ado hadičky pomocí injekční stříkačky šoupnout trochu benzinu. nechat chvíli působit a zkusit profouknout,já sem použil pumpičku na kolo. vypláchnout nádržku benzinem a nalít nějaký řidší olej,když nemáš tak já přidávám do oleje trochu nafty no a vyzkoušet. Pokud není v hajzlu čerpadlo tak musí mazat. Olej nechávám pokud je to jenom trochu možné vteple aby byl řidší .

hodnocení

Díky za tip, vyzkouším. Jenže se mi nezdá, že by byl v nádržce na oil nějaký "koš".

hodnocení

0x

KOšík je tam skoro u všech typů pil,je plastový ,průměr asi 15mm výška 20mm.jenom opatrně při vytahování z nádržky.je nasazený na hadičce takže jak sem psal stačí háček z drátu a je venku.

hodnocení

Tak jsem asi pako, nevim jak jsem to dokázal ten "štelung" zastavit/uzavřít! Já už měl náběh na to, že pilu odvezu do drahého servisu, nebyl jsem si totiž vědom toho, že došlo k uzavření, jak je to možné,nevím, ale prostě se stalo!
Ten "štelung" mazání se musí zatlačit(asi pružina) a pak pootacet +/- záleží jaký průtok chci.Nevim jestli to tak mají všechny pily, ale Fieldmann to má tak.Mam ještě El. Narex a tam je klasický "červik". Přesto děkuji za vase rady.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]