Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mohu vypnout přívod vody do kotle Junkers bez

Od: barbora* odpovědí: 5 změna:
Dobrý den mám dotaz, z kotle Junkers nám bohužel o štědrý den začala téct voda, vlažná, teče čím dál více a přes svátky se nikomu nedovolám. Mohu vypnout přívod vody do kotle aby to neteklo a nechat ho zapnutý aby topil? Je to bezpečné? Mám doma tři caparty a znervózňuje mne to.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

0x

Neupřesňuješ typ kotle, předpokládám třeba 24kW s průtokovým ohřevem. Ani neřekneš, kde co teče, asi ani nemáš telefon s foťákem. Vypnout vodu samozřejmě můžeš, kotel má ochranu, nebouchne, ale topit třeba nebude...
Prostě málo info...
Mimochodem, pokud kotel slouží k ohřevu vody, tak je běžné, že z něj třeba po otevření baterie ta teplá voda teče... ;)

hodnocení

0x

Barboro, přívod vody asi myslíte pro ohřev vody na mytí, nikoliv na topení, Páč to má svůj okruh. Klidně můžete, ale nepoteče teplá, jen bude kotel topit, pokud v něm bude malý tlak.

barbora*
hodnocení

Ano děkuji přesně tak jsem to myslela. Kotel topí bez problémů. Jen ohřev vody jsem musela odstavit. Nevím odkud to teče, když sundám dekl není to vidět a dovnitř hrabat nechci. Uvidím co řekne technik, až se někam dovolám.

hodnocení

0x

zdravím,

...a neteče Vám to z pojistného ventilu? To by samo o sobě nebylo nic špatně-je to jeho funkce odpouštět vodu pokud tlak v systému překročí ten nastavený a pokud nemáte odpouštěnou vodu svedenou hadičkou např. do odpadu bryndá to všude okolo. Znamenalo by to, že je v systému větší tlak než na jaký je ventil seřízen to už je problém k řešení, nebo může být chyba i ve ventilu...časem unavená pružina ventilu apod...

barbora*
hodnocení

Dobrý den vůbec nemám ponětí, není totiž vidět odkud to teče. Teče to totiž z několika míst, tak nevím jestli to stejká po trubkách nebo něco odešlo.Tlak by měl být podle budíku v pořádku, ale těžko říct. Technik přijde po prázdninách, po telefonu mi řekl, že to bude nejspíš nějaké těsnění no uvidíme. Prozatím máme nucenou odstávku, ale naštěstí topíme.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]