Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cena starých stropních fošen?

Od: sirko odpovědí: 4 změna:

dobrý den, jak je to prosím dnes s cenou fošen? jsou nové fošny dražší nebo levnější než-li staré? (jde mi o to, zda tohle prodat a až budu potřebovat, koupit nové nebo si je nechat)

mám tyto cca 100let staré ze staré půdy (fošny byly pokryté mazaninou) jsou v délce 4 - 5,5m, šířka 20-30cm, tlouštky 3,5cm

za kolik je možné je prodat, je toho cca 1,5 - 2m3? je to nějaké tvrdé dřevo, smrk to není, zkoušel jsem to brousit flexou s brusným kotoučem a šlo to oproti obyčejným měkým smrkovým prknům velmi ztuha

Cena starých stropních fošen?
Cena starých stropních fošen? #2

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Jsou-li zdrave-bez brouka. plísně a já vím co ještě dřevu škodí a výhledově budete potřebovat-je škoda je prodat,dát na topení...jen uložít aby na ně nepršelo-byly v suchu dobře uložené aby se nekroutili atd.Ale nejsem iod dřeva,ani tesař,stolař či truhlář takže je to jen můj názor. Jinmak když se u nás přestavoval jeden dům, tak firma pár ttdravých trámů prodala-přijel si pro ně člověk do JH z UL.Dle našich tesařů za ty trámy (mim 100let staré ) dal skoro 2x víc než za nové! ještě jsme od něj dostalo tři láhve bratru za 1500kč za to že jsme (stejně jsme museli)je snesli z půdy (2 patra) před stavení na auto.

hodnocení

1x

Takovéto staré dřevo mívá, pro někoho větší cenu než nové dřevo. Záleží na tom jakého najdete kupce. Z vlastní zkušenosti : Naši mladí /dcera/ bourali starou stodolu v koupené nemovitosti. Dřevo /trámy, fošny, prkna/ od nich koupil po provedení demontážních prací nějaký, pravděpodobně překupník z Čech. Jak se ukázalo později, pěkně je, mladé nezkušené napálil.Totiž, část dřeva, která se mu již nehodila /asi méně kvalitní/ neodvezl. Tehdy objevili v novinách inzerát nějakého Němce / je to v západních Čechách/, který si ten zbytek odvezl a zaplatil několikanásobně víc.

Doporučuji : pokud to půjde, ponechat si za předpokladu správného uložení dřevo pro vlastní potřebu, nebo najít dobrého kupce, ne podvodníka.

hodnocení

0x

Cena bude závislá od použití fošen. Pokud je budete prodávat jako tzv.nové, cena bude nižší než srovnatelné vysušené řezivo nové. To proto, že tam máte ty zbytky betonové mazaniny.Tam bych dal tak -30% ceny.

Pokud je budete prodávat jako staré řezivo určené např. do stylových interiérů, tak tam bude záviset, jestli tomu kupci nebude vadit nepoužitelná druhá strana, popřípadě různé zbytky hřebíků, které brání dalšímu zpracování. I přesto bych zkusil nasadit cenu na 200%. Záleží ovšem na konkrétní prohlídce a využití a tím i dodatečné pracnosti na dalším zpracování.

hodnocení

0x

Z fotky je vidět, že fošny jsou rovné a zdravé,já bych se jich určitě ,pokud je v budoucnu šance jak využít,nezbavoval. Při zprávném uložení budou k nezaplacení.Takhle vysušené se platí zlatem a nikde je nekoupíte.Jestli vám někdo nabídne peníze tak na tom vydělá ještě 2xtolik,pochybuju že by se našel solidní kupec. Hlavně při skladování jenom přikrýt nezabalit jako rohlík do igelitu,dřevo musí větrat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]