Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
Na pozemku plánujeme stavbu RD. Jako vytápění zvažujeme zavedení plynu. Nejbližší plyn. přípojka je vzdálena cca 25m daleko, přes štěrkovou cestu, v bytové jednotce. Sousední pozemky s RD nemají plyn.
Na koho se obrátit, kdo by dokázal sdělit, jestli je připojení plynu na bytovku možné, následně je-li možné zavedení plynu na náš pozemek a kolik by to asi stálo?
Napadá mě kombinace stavebního úřadu, majitele bytovky a plynáren?
Díky
Díky, přesně tohle jsem chtěl slyšet.
Problém je pouze v tom, že náš projektant má velmi mnoho práce, pořád jen slibuje a ne a ne se odhodlet k činu. Už to takto trvá tři měsíce a proto jsme se rozhodli některé věci řešit sami.
Tzn zeptám se na RWE, coby provozvatele plynovodu ...
Tak mě napadá ješte poddotaz ... kdyby zavedení pylnu stálo cca100tis, nybylo by rentabilnější nechat si místo plynu nainstalovat radějí tepelné čerpadlo?
Bylo nám řečeno že plyn je v současnosti nejlepší v poměru cena/výkon ... a vzhledem k očekávaným růstům cen el. energie v blízké době ... jsme čerpadlo brali spíš jako rezervní možnost.
Chtělo by to zajít na místní úřad a také do plynáren, Pokud si přípojku zaplatíte, tak by to neměl být problém.
Můžete to udělat i tak, že zajdete na RWE, kde Vám připojovací podmínky sdělí a dost možná budou mít i svoje projektanty, takže se o to starat nebudete muset. Takto jsem to měl já. Přípojku máte 25 m, tak to asi nebude žádný problém. Svépomocí jsem si pak vybudoval - vyzdil sloupek a osadil dveře dle jejich instrukcí.Výhodou určitě bylo, že jsem v té době byl v jedné osobě projektant a investor.Co je také zezačátku potřeba je situace inženýrských sítí na pozemcích dotčených přípojkou..Tu už ani nevím, kde jsem získal, tuším že na stavebním úřadě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.