Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Filtr na vodu - jak vyčistit

Od: raketa odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, zajímalo by mě, zdali jde a čím vyčistit filtr na vodu, který mám zanešený, Máme tvrdou vodu.

Děkuji P.

Filtr na vodu - jak vyčistit
Filtr na vodu - jak vyčistit #2

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Tento filtr kupuji 2x do roka, resp. vždy kdy klesne průtok vody...

Vždy je tak zanesený, že vyčištění je snad nemožné...

ingjirimares*
hodnocení

0x

Vyměnit, pokud je náhradní díl k dispozici. Pokud ne, zamyslet se nad účinnou náhradou.

hodnocení

0x
koupit filtr nový. Nebude stát moc... Kolem 100,-

raketa
hodnocení

no právě že jsem ho na internetu nikde nenašel... on je cca 25 cm dlouhý

ingjirimares*

filtry-vodni.cz/...

není to toto?

raketa
hodnocení

noo, vypadá, to že to je to saméé díky moc:)

raketa
hodnocení

ještě se optám co je lepší

na stránkách uvádějí hodnotu 1mcr

filtry-vodni.cz/...

mají tam rozmerí 1-20mcr

..prutoky tam jsou cca 25l\ 1minutu, --není to nějak málo?: nebude to mít vliv na nautilu?

díky moc za rady :)

jenda2*
hodnocení

0x

Divím se, že nikoho z rádců nenapadlo použít HCL - kyselinu solnou. Do kbelíku s trochou vody postavte tento filtr, z horní části filtr opatrně polijte tak, aby byl nasycený kyselinou po celé své části. Pak jen pod proudem vody filtr opláchněte. Kyselina rozpustí vápenné i železité částečky ve filtru, ten změní svou barvu téměr do nového stavu a plní dál svou funkci. Tento filtr je velikost 10 "?

filtry-vodni.cz/...

raketa
hodnocení

ano 10 " .. To je dobrý nápad. vyzkouším :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]