Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sdk ve sklepě

Od: macek71® odpovědí: 16 změna:

Dobrý den ,poprosil bych o radu.Chci nalepit na zdi ve sklepě sdk ( zelený).Na netu jsem různě četl,že nahoře a dole se má nechávat cca 1cm díra.Nevím jestli kvůli větrání.Je tam vlhko.Ne moc,normálně jako ve sklepě.Proto bych poprosil o radu ,zda někdo toto řešil.Připadně názory proč tam nechat,nebo nenechat "díry.Děkuji za odpovědí

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pavellib
hodnocení

0x

Ja jsem stavebni laik, ale na vlhke zdi ve sklepe bych nic nelepil. Mozna by slo na stavajici zdi udelat rost na ktery prisroubujes SDK. Rost proto aby byla mozna cirkulace vzduchu. Vlhosti se tim samozreme nezbavis..

hodnocení

0x

Ve vlhkém sklepě bych SDK nepoužil. Přiděláte si jen starosti.

hodnocení

Ten sklep není vlhký ,nebo mokrý.Jen se tam netopí,

V dotazu píšete, že tam je vlhko.

hodnocení

0x

Proč tak chete dát sádroš?Je to jen sklep a ne obývák či audienční sál aby byly stěny ideální!

hodnocení

Chci ve sklepe udelst saunu.Omitky neumim,tak proto sdk.Je to rychle a ciste( relativne) .Tak proto

hodnocení

Chci,aby to nylo trochu kulturni

Hmm sauna a SDK?To si raději někoho zaplaťte ať Vám to ohodí. sádroš za chvílim vy\hodíte a bude to dražší v sumáru než zaplatit zedníka!

jabraka*
hodnocení

0x

Před časem jsem v jednom starém domě řešil vhké zdi v chodbě sádrokartonem.Protože tam nebylo možné rekonstruovat stavební chyby minulosti,použil jsem metodu větraného obkladu.Sádrokartonovou desku jsem položil na stěnu a vyvrtal po ploše několik otvoru na vruty.Do zdi vložil hmoždinky(dirky se musí převrtat podle hmoždinek)do otvorů v sadrokartonu jsem nastrkal vruty,na ně podložky z víček PET lahví a s touto distancí desku přišrouboval na stěnu.Dole a nahoře jsem vyvrtal otvory na větrání.Nahoře na SDK jsem použil krycí lištu.Tato úprava po pět let sloužila bez problémů.Aby se netvořily plísně,nebo nějaké breberky,občas majitel domu nastříkal do větracích otvorů různé prostředky.

JABRAKA

Tady se mluví o sauně, ne o nějakém obyčejném sklepě.

ingjirimares*
hodnocení

0x

Předpokládám, že ten sádrokarton bude před tou saunou a sauna bude dřevěná. Určitě by bylo dobré upřesnit, jaká bude povrchová úprava toho sádrokartonu. Keramický obklad? Jestli je problém s vlhkostí zdiva, tak to nějakou mezerou v sdk nevyřešíte . Bude to pak plesnivět za ním.Co Vám brání, někoho z odborníků si pozvat domů a dát řeč nad tím v reálu? Takhle se dost špatně radí, když nic není vidět,nemáte žádný nákres.

hodnocení

Omlouvám se,asi jsem to špatně specifikoval.Mám ve sklepě dvě místnosti a schody.V jedné bude sauna.Chtěl jsem to celé "zkulturnit” Prostě si udělat to saunování,trochu hezčí v pěkném prostředí.Sklep není mokrý,je tam sucho,ale netopí se tam.Omítky udělat neumím a sdk mi přišlo jako rychlá varianta.Nechci platit 50000 kč za omítky a sehnat zedníka je taky problém.Tak proto se ptám ,zda je to "dobrá” varianta,ať už s bylím,či zeleným sdk.Děkuji za odpovědi

hodnocení

sauna bude finská,SUCHÁ.S odvětráním přes okno ven .

hodnocení

0x

Pokud je to tak, jak píšete v doplnění, není problém se sádrošem ve sklepě.

mak*
hodnocení

0x

Jestli je tam vlhko, tak SDK v žádném případě.

Tazatel sdělil: Sklep není mokrý,je tam sucho

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]