Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chci se zeptat na konkrétní zkušenosti a produkty co se týče průtokové filtrace vody v kuchyni.
Piju vlastně skoro pouze kohoutkovou vodu a chtěl bych nějaký průtokový filtr, aby odstranil škodliviny, ale zachoval minerály (laicky řečeno). Představa je, že bude umístěn ve skřínce pod dřezem a ústit bude vedle dřezu v samostatné baterii. Vím tedy, že se také prodávají drojcestné baterie právě pro tyto účely. To by mohlo ušetřit místo.
Můj dotaz tedy je, používáte prltokový filtr vody pro pitnou vodu a případně jaký?
Ještě si dovolím poddotaz ohledně filtru k pračce a myčce proti vodnímu kameni. Opět jaké máte zkušenosti?
Děkuji.
Většina"filtrů" je naplněna nějak modifikovaným aktivním uhlím.Z kvalitní vody "kohoutkové" odstraní tedy pouze to,co se někde dovody dostane po cestě.Tedy "smetí".Vcelku za mnoho peněz málo muziky.Něco jiného je voda z vlastního zdroje.Tady může spousta příměsí vodu kontaminovat,což během roku kolísá.Pak může filtr pomoci.Ovšem vše by mělo být podloženo pravidelnými analyzami z hygieny.
JABRAKA
a jak jinak si myslite, ze to je? voda je predpokladam podle normy, ale existuji nazory ,ze je lepsi ji filtrovat ...ale chapu, ze vy to zpochybnujete ...
voda je asi podle normy, ale jsou nazory, ze i tak je k piti vice vyhovujici jeste prefiltrovana ... beru vas nazor, ze super filter odfiltruje i prospesne mineraly a to nechci ...
Filtr na vodu jsem potkal na jednom bytě. Mašina za 8tk,zabralo to třetinu skříňky pod dřezem. Fungovalo to tak,že majitel dal 2dc skleničku a pustil vodu. Pokecali jsme,zapálili si a po druhé cigaretě byla sklenička plná. Potom jsem zjistil,že na ty dvě deci vody to vypustilo asi půl litru do odpadu. Děkuji,taková věc mi do baráku nesmí...
Filtr na pitnou vodu nepoužívám. Co se týče vodního kamene, nikdy jsem myčku ani pračku nečistil proti vodnímu kameni. Jsem připojený na vodovodní řad. V dotazu jste nespecifikoval, zda-li vás zajímají i ti, co používají neupravenou studniční vodu. Zkušenosti mohou být diametrálně odlišné. Znám lidi v Praze, kteří si vodu z řadu filtrují různými průtokovými zařízeními umístěnými vedle baterie, nebo dole pod dřezem.
ano, jedna se o prahu, panelak ... proc to tedy ti lide delaji, kdyz jini chytrolini, co mi zde odpovidali, rikaji jaka je to kravina filtrovat vodu?
me by kupovani patron do fitracnich konvic nebavilo a proto jsem premyslel prave nad prutokovym filtrem ...
a prave me zajima, jake jsou vyhody a nevyhody filtrovani obecne a jestli tu ma nekdo konkretni zkusenost s prutokovym filtrem .. jaky ma a jake ma zkusenosti .. to je cela . nevim proc navsech forech se najdou noumove, kteri dotazy bagatelizuji nebo kritizuji ...
tim nemyslim vas, ale ty nad vami ...
Pardon a vy jste kdo? Správce fóra? Chápu, že hodnocení formy sděleného je subjektivní, takže to jakou formou zde někteří odpovídají zřejmě vnímáte jinak.
Praha a část středních čech jsou napojeny na vodu ze Želivky.Ta je Pražskou vodohospodářskou sítí sjednocena a po rozsáhlých kontrolách rozvedena do řady městských vodovodních řadů.Voda je vysoké kvality,obsahuje velmi málo minerálů,pro varné spotřebiče,-myčky,pračky a podobně je ideální.Neusazuje se z ní vodní kámen jsou čisté kohouty,vodní uzávěry i splachovače WC.Občas se v ní vyskytuje více chloru,i když některé místní vodárny používají spíše ozonizaci.Posuzovat chuť jen z jednoho vzorku není objektivní.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.