Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pod hřebenáčem leze kuna jak opravit

Od: xnv* odpovědí: 15 změna:

Ahoj, před několika lety jsem bojoval s kunou. Lezla mi do domu mezi úžlabím a taškou, kdy se protahovala vlnkami, ikdyž tam byly umístěny tzv. fousáče. Po několika letech bez kuny ji máme na střeše zase. Bestie jedna. Vytrhala odvětrávací pás pod hřebenáčem a tím si udělala cestu pod střechu.

Když dám nový odvětrávací pás, tak si udělá díru zase. Co s tím? přilepit hřebenáče na maltu? máte někdo jiné řešení?

Díky za rady předem.

VN

Pod hřebenáčem leze kuna jak opravit

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Ahoj. Podle fotky víš přesně kudy leze na půdu. já bych koupil obyčejný světlo s pohybovým čidlem,jsou i na baterky, a přimontoval hned za hřebenáča ještě bych jí přidal Bitumenový tmel do míst kudy prolejzá. On je pěkně lepivej a jak je známo kuna je čistotná ,tak až si to bude olizovat určitě jí to nebude chutnat. Pro jistotu bych vymáčknul trochu na vedlejší tašky. Kuna na půdě není žádná sranda takže Lovu Zdar.

hodnocení

2x

Kdysi jsem na netu četl jak se zbavit kuny a jedna z rad byla že místo nebo prostor kudy leze prostříkat lacinou kolínskou ,nějaké takové mají třeba v Kiku a nebo u vietnamců-možná to opravdu zabere .

host

udo5: dobrý nápad! Jakákoliv smadlavá vodička-voňavka se dá vyzkoušet a je to levnější než různé drahé a zřejmě i pro životní prostředí nebezpečné vodičky na odpuzování koček a pejsků. Za vyzkoušení to stojí, dal bych vám bod.

host
hodnocení

0x

ostnatý drát? hodně lepkavý butylenový nebo jiný tmel?

hodnocení

0x

Jen tak mimo-dělá Vám nějakou škodu?Pokud ano pak chápu, ale pokud ne -tak proč ji nenechat žít?

nov

Ono úplně stačí, co po sobě zanechává..

A co po sobě zanechává? Vždy po ní bylo čisto nezanechávala nic ,tak nevím ,nevím!?

nov

Vy jste měl zřejmě čistotnou kunu, zatímco u nás po ní zbylo plno trusu.

ludmila*
Co mi dělá kuna? Už týden nespím, máme půdní vestavbu. Čekám, kdy mi proskoci na hlavu. A ty skřeky... Kdo nezažil, nepochopí...

hodnocení

0x

Opravit - to vám radí ostatní, já bych nevěděl, jak. Ale četl jsem mnoho návodů, jak kunu odstrašit (a taky ovšem mnoho kritik, že ten který návod nefuinguje). Nicméně zauajala mne rata, podle níž pomáhá tygří trus. Zní to hloupě a těžko reaLIZOVATELNĚ, NICMÉNĚ V ZOO SE TYGŘÍ DRUS SEHNAT SÁ (NEBO V CIRKUSE?).

hodnocení

0x

Hřebenáče demontovat, opravit pás, na něj natáhnout králičí pletivo. Udělejte je o něco delší než hřebenáč a ohněte ho pod něj.

doplněno 22.12.19 20:17:

Kousky pletiva jem strkal i do vlnek v úžlabích.

ingjirimares*

Jen bych doplnil, aby Váím ta kuna nevlezla zase pro změnu někam jinam, existují ultrazukové plašiče kun. Je to v pásmu nad 24 kHZ, takže nad pásmem, kde by to obtěžovalo domácí zvířectvo. Můžete zkusit i toto. Rozhodně do hřebenu nedávat maltu. Přes hřebenáče vám střecha odvětrává vlhkost a ta funkce by se tím vážně narušila. Určitě dát nový větrací pás - vyměnit, kde je poškozený, aby to esteticky ladilo. Jinak ohlodaný pás není zase taková závada, aby se muselo s hřebenáči cokoliv dělat. Pokud tedy není s hřebenáči hnuto, nejsou prasklé a pod.

Ehm... Pes slyší přes 40 kHz, kočka až k 50 kHz... Takže chudáci zvířata.
ingjirimares*

Tak slyší, ale v tomto pásmu jim to už není nepříjemné

kenav
hodnocení

0x

Kudy se dostane na tu střechu? Jinak odchytit do pasti.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma jak poznat kunu na půdě
Otázky na téma jak se zbavit kuny

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]