Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

ANTICALC fyzikální úprava vody - funguje to?

Od: raketa odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, mám ve studni tvrdou vodu, v\užívám ji skoro na celý domek, ale zdá se mi, že se mi, že to má i své nevýhody.

Voda není nijak upravovaná, a nejspíše proto, mi asi kape kohoutek, kolem něj se mi dělají usazeniny, zanáší se nádržka u WC apod..

Musím proto vymyslet jak tomu zabránit...napadlo mě že bych použit toto aquasar.cz/...

...akorád mám poscit že to nefunguje...známí, který dělá studně, mi odpověděl, že lidi co to mají, s tím nijak spokojení nejsou...tak nevím...máte s tím zkušenosti? nebo by jste mi mohli doporučit něco jiného? díky moc za rady.

Pavel

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kepler*
hodnocení

2x

Tvrdá voda obsahuje rozpuštěné hydrogenuhličitany vápníku a hořčíku, které se vylučují na různém povrchu jako nerozpustný uhličitan, tedy vodní kámen. Nejrychleji za vyšší teploty - bojlery, pračky, konvice, myčky atd. Jako pitná voda s těmito hydrogenuhličitany je velmi kvalitní a prospěšná. U technologické vody v průmyslu, převážně jako chladicí, však způsobuje vážné problémy tím, že zanáší teplosměnné plochy. Vím že existují i magnetické úpravy vody, které její složení nemění, ale při tom zabraňují usazování kamene, protože vysrážené uhličitany jsou udržovány v jemně disperzním stavu. Proto si myslím, že by to mohlo být použitelné i pro domácí podmínky, i když to není všelék. To jsou mé zkušenosti jako chemického technologa v průmyslu v oboru vodního hospodářství (7 let).

jabraka*

TO Kepler:

Kdyby ta metoda byla výhodná ekonomicky i odborně,určitě by se v praxi využívala častěji,že ano?

JABRAKA

rv*
hodnocení

2x
Funguje to stejně jako čtyřlístek pro štěstí, nebo modlitba.

Fyzika se oblbnout nedá

hodnocení

0x

Nějaký význam určitě má ale hodně záleží na konkrétním složení vody.

osobně mám zušenost s elektromagnety na železité vodě - zlepšila se činnost bojleru ,splachovače a baterií

raketa
hodnocení

můžete přidat prosím nějaký odkaz?

Něco takového

e-cerpadla.cz/...

umístěno na přívodní trubce k darlingu

jabraka*
hodnocení

0x

Celý článek čpí prohnanou reklamní aplikací.Je jisté,že nějaký vliv na srážlivost magnetické působení má,ale ne na každý chemický prvek,nebo spíše chemickou sloučeninu.Není také pravda,že by se překrystalovaná sůl hořčíku vhodně uplatnila v látkové výměně lidského těla.Na pití bude určitě vhodnější voda v přírodní podobě,než jakkoliv upravená.

Můj osobní názor je takový,že bych rozdělil okruhy,přivádějící vodu do bytu na pitné a technické.Na pití a vaření bych vodu neupravoval,na technické pak použil účinnou čističku ionexovou,(katexy či anexy) pro náročnější pak reverzní osmozu.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]