Nejste přihlášen/a.
Dobrý de, bydlíme v okále a chtěl bych všude dát plovoucí podlahu. Nemám zkušenosti se zátěžovými třídami. Radši koupím kvalitnější, aby to něco vydrželo. Obyvák, 2x pokoj jezdící židle, kuchyně. Díky předem za předání zkušeností.Jaké jsou zkušenosti z podlahami z OBI. Těch značek je, člověk neví jakou koupit.
osobní zkušenost . .. Obývací pokoj tř.32 tomu odpovídá tl. 8MM. Myslim, že je Idealní (na obývák lze i 31ka použít taktéž, záleží jaký tam budete mít provoz-vyloženě váš odhad). Na ložnici v pohodě Vám vystačí 31tř. a tomu odpovídá tl. 7mm. 6mm vesměs nekupujte, nebo jen pro účely minimální zátěže ... třeba Vaše pracovna v podkroví. Volte alespoň lehce (jemně) strukturovaný povrch, hladká vypadá divně a většinou je to nejlacinější typ. Co se týká supermárketů, pokud se jedná o tl. 8mm mají tam velicedobré laminátové podlahy kolikráte i za slušné ceny např. oproti podlahovým studiím, který na tom mají naraženej hroznej škvarek . ..fuj. 8mička v bauhauzu stojí to co 7mička v podl. studiu (grrrrr) . Vše je o ceně, pokud jste přes 300zaM2 jedná se podle mého názoru o alespoň dobrý laminát. Do kuchyně plovoučku nedoporučuji (nejlépe lino). Do pokojů samozřejmě raději tu třídu 32, kvůli těm židlím.
diky za odpoved. Můžu ještě jeden dotaz? Můžete vysvětlit pojem strukturovaný povrch? A kuchyň? nepdoporučujete kvůli čemu? Vodě? Říká se, že jsou ty podlahy studené... máme teď všude koberce, ale taky 2 maltézáky, který na ty koberce nanosí zvenku špínu. Z podlahy to jde dle mého názoru lépe dolu, než z koberců.Díky ještě za jednu odpověď
Plovoucí podlaha se mi jeví jako dostatečně teplá. Strukturované povrchy znám 2 typy, jemnější pouze nastiňuje vzhled dřevitého povrchu jemnými čárkami v povrchu (hl. asi 0.1mm-0.2). další je takzvaný Wooden (povrch), který vyloženě imituje hrubší strukturu dřevitého povrchu (rýhy jsou prostě výraznější), a vynikne velice pěkně reliéf dané dřeviny. To si vybetere na místě v prodejně (například přímo osaháním povrchu), podle Vašich potřeb a pocitů, co Vám prostě vyhoví.
Co se týká kuchyně, tak se poraďte třeba s odborníky podlaháři co oni doporučí. Zde bývá větší náchylnost na možné porušení povrchu různým způsobem. Na linu některá drobná poškození podle mého názoru nejsou vidět. Navíc mám doma nepříliš drahé lino v kuchyni a pokud někomu neřeknu, že se nejedná o plovoucí podlahu, tak to nepozná. Podívejte se tedy i na vzory lina v ceně tak okolo 300Kč/m2.
Bacha, i malý pes dokáže s trochou štěstí plovoučku drápky poškrábat.
A ano, plovoučka je celkem studená, zvlášť oproti koberci. Pokud pod váma sousedi opravdu hodně netopí a nejde k vám od nich podlahou teplo tak bych do toho nešel, hlavně kvůli těm psům. Člověk si může vzít teplejší ponožky a bačkory aby mu nebyla zima od nohou, ale pes ne a dost jim tak znepříjemníte bydlení
Další vec je že psům se bude plovoučka třeba při běhání dost smekat.
no ještě jsem se nesetkal v prodejně s třídou zátěže např. 32 a tloušťkou 6mm a naopak s tl. 7mm pro zátěž např. 33 nebo 32. Ve většině případů, co jsem viděl to však koresponduje. Pokud argumentujete, pošlete tedy nějaký např. odkaz, tím se myslim poučíme všichni a rádi. Nejsem si jist, že byse třeba dala udělat lamin. podlaha 6mm pro zátěž např tř. 33.
potřetí pouze konstatuju, že třída zátěže nemá s tloušťkou nic společného..
zajděte se podívat do nějakého hyper,super...celkem běžně mají v nabídce 31 tloušťky 6 mm..
Zdravím, zkuste nejdřív vzít vaše 2 mazlíky k někomu, kdo plovoučku má. My máme mnohem většího psa a plovoučka mu dělá dost problém. Jinak co se týká kuchyně tak plovoučku raději ne. Máme obývák a kuchyní a tam jsme položili thermofix. Je to úplně o něčem jiném než plovoučka. Pokud budete dávat plovoučku do patra, tak budete dole slyšet každý krok, hrozně se ten zvuk nese. Na tomto serveru je toho o plovoucích podlahách dost.
Děkuji všem za vyčerpávající odpovědi. Díky tomu mi vzniklo dilema, co na tu podlahu dát audržet se na rozumné investici. Kuchyň kvylitní lino, OK, ale obyvák apod.? Teď babo raď. Já ty koberce chci opravdu vyházet a psi vyhodit nemohu, to by mě manžeka asi vystěhovala. Tak teď mi poraďte. Při 90m2 opravdu nemůžu investovat 500Kč a více...
.
pro ty psy doporučovali v bytu užít Marmolea (na tv prima myslim) Cena ale bude vysoká (resp.vyšší). MJ. lina se užívají i v bytech iceloplošně, zeptejte se prodejce, jaký má názor na opotřebení domácími mazlíčky. Maltézáci sou navíc maličcí, nebál bych se zas až tolik. Ale na plovoučce jim to bude teda klouzat jak na klouzačce.
já byl nedávno v OBI a když se to nemá zkoušel jsem klíčem silně rýpnout do plovoucí podlahy za 250Kč/m a nepodařilo se mi udělat rýhu, proto mě trošku zaráží ty komentáře o škrábancích. Nechci litovat toho, že jsem utratil 25000Kč za podlahu do celého domu a pak se zničí. Že jim to bude klouzat? Myslím si, že pohyb povrchu přizpůsobí . Díky markus
nejsem odborník, ale nechal jsem se poučit, a koupil jsem
Laminátová plovoucí podlaha Egger DPR 31 DT 3157zaplatil jsem protekčně 200Kč za metr. Důležité je prý i zámek na kratší straně.
markusi, to jsou známosti,
Preference, nevím, asi časem. Studené nohy? to je velice diskutabilní, páč já chodím jen v pantoflích všude, i na návštěvy si beru své. synek si to pochvaluje,
škrábance,...je to jen měsíc, takže jak jsem psal na úvod, nejsem odborník.
Ale pokládka byla jednoduchá, když se to vyzkoušelo na vzorku.
..já vím, psal jste to...já to chtěl směřovat na uživatele miramir, nebo petr 123...jsme tu krátce registrován, takže se musím trochu zabydlet v ovládání. Mimochodem pane Cukráři, psal ¨jste mi z dovolené, že až se vrátíte, kouknete na mou prsbu ohledně jednoho příspěvku...posílám email znovu. Díky Markus
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.