Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vypínače ve stoupačkách

Od: klima® odpovědí: 17 změna:

Ahoj,

asi "trochu" hloupá otázka, ale poprvé bydlím pořádně v paneláku, máme stoupačky. Blbec jsem se nezeptala majitelky, ale snad mi poradíte.

V případě cesty pryč, chci vypnout vodu a plyn.

Chápu dobře, že plyn vypnu žlutým ventilem (v červeném kolečku) a vodu ventily v žlutém kolečku (modrá studená voda, červená teplá?)

Odpusťte hloupou otázku, ale raději se ptám, než něco zvorat :)

Přeji hezké svátky.

Vypínače ve stoupačkách

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Ano, chápete to dobře.

doplněno 20.12.19 21:28:

Jen pro upřesnění: Ty "vypínače" jsou ve skutečnosti kulové kohouty, konstrukčně všechny tři stejné, rozdílné podle použití (plyn x voda).

20.12.19 21:25
hodnocení

Díky moc :)

zakus*
hodnocení

3x

Přesně jak píšete. *palec2*

20.12.19 21:25
hodnocení

Děkuju! *hej*

hodnocení

3x

Dobrý večer!

Ano je to tak jak píšete, jen malý problém v termínech, ostatně mám jej také již 52 let s manželkou*smich*. Voda a plyn se nevypínají, ale zastavují nebo uzavírají se kohoutem event. ventilem. Vypínačem nebo jističem se vypíná elektřina /el. proud/.:) Také hezké svátky, ať nemusíte nic vypínat nebo zastavovat, když budete doma a nebudete na cestách.

hop®

Pravda, proto jsou také příslušné ventily a kohouty označovány jako uzávěry, nikoli jako vypínače.
Díky za superkomentář před spánkem, já slovíčkaření mám rád, hned se mi bude líp usínat! *palec*:)

hodnocení

Díky za podrobné vysvětlení *zdravi*

jabraka*
hodnocení

0x

Někdy se najde ve stoupačce také elektrický vypinač,tedy tlačítko.Slouží ke spouštění ventilace.Ten se vypínat nemusí.

JB

berger*

Ve stoupačce? Takže když tam chtějí pustit odsávání,otevřou dvířka šachty a uvnitř stisknou tlačítko? Tak to jsem ještě neviděl...

Tak sme sa dozvedeli, že ten vypínač je vlastne tlačítko a nachádza sa tam, kde ho nikto nikdy nevidel. Otázka pre admina -Nedal by sa na Poradte zriadiť pre hodnotenie odpovedí aj negatívny hlas?Pán s nikom jabraka by bol podľa mňa s jeho ne-odbornými radami, taký rádcovský neohrozený Peter Sagan.;)

zaseja
Asi jste oba zatim moc stoupaček neviděli, já se s tím už párkrát sešel, ale nikdy jsem neřešil proč to tak je a hlavně kdo tam ty vypínače dal, třeba nechtěli obyvatelé toho bytu až pod střechou poslouchat hučení ventilátoru v noci, tak si to udělali na vypínání, ostatní partaje to ani nevědí, jim tlačítko cvaká, oni jsou spokojení a ten nahoře se vyspí.
berger*

Zaseja,budiž. Jen ještě nechápu,jak se to vypne tlačítkem? Jako tlačítko chápu 1/0,tedy při stisknutí sepne,při uvolnění vypne,ne?

zaseja
Já mluvím o vypínači, tlačítko ve stoupačce zmiňuje jabraka, obojí od sebe nerozeznáš většinou bez zmáčknutí, navíc uvádím jednu z možností, proč by tam ten vypínač mohl být a funkční.

berger*

Aha,už rozumím. Jabraka píše o tlačítku,já také,Vlado také. A do toho vstoupíte Vy,s tím,že jste viděl více stoupaček,než my,protože jste tam viděl i vypínač! No nic...*smich2*. Já tam viděl i zásuvku,sklad ručníků,hasičák a chcíplou myš. Nebudeme se trumfovat,že ne?

zaseja
Jabraka píše i o vypínači a pak to přehazuje na tlačítko, proto o tom vypínači uvádím tu možnost, a jabraka se o vypínači zmiňuje jako první
berger*

"Vypínač řazení 1/0 tlačítko" - takto to objednávám. A Jabraka napsal "vypínač,tedy tlačítko". S tím nemám problém. Nehodlám se hádat o kraviny,jdu jinam...

zaseja
Já taky nemám problém, ale hádal ses tady jenom ty sám,

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]