Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co za číslo telefonu 915209226175?

Od: misa503® odpovědí: 9 změna:

Dobrý den. Mám doma pevnou linku-telefon.

Několikrát za týden mi stále zvoní telefon - tak vždy asi 4x prozvánění, pak konec zvonění - neznámé číslo.

Je zajímavé, že číslo má 12 číslic. V telefonu mám blokování čísel - tak jsem to číslo zablokoval.

Jenomže se toto opakuje znovu s jiným číslem, ale vždy číslo začíná 915 ... - opět 12 číslic.

Nakonec jsem zablokoval již deset čísel začínajících na 915 ... -- 12číslic.

Víc čísel v telefonu pevném zablokovat nelze. Prostě čísla vždy začínají na 915 a pak se číslice různě mění, ale vždy celkem 12 číslic. Bude to asi někde ze zahraničí, protože u nás je číslic pouz 9.

Nejhorší je, že toto nechtěné zvonění občas zvednu a tón se za chvilku hned přeruší.

Zvednu to hlavně na přenosné pevné lince, kde nevidím číslo volaného. Na přístroji-základně - vidím číslo volaného, tak to jasně že nezvedám.

Nechci kvůli tomu investovat a měnit přenosný funkční telefon za nový, který již ukazuje číslo volaného. Starý přenosný telefon je hodně veliký a je položen v základně pro nabíjení na gauči na dřevěné polici za poduškama. Takže při zvonění telefonu šáhnu za podušky a telefon krásně vezmu, jakoby leží v té základně. Nové telofony jsou proti němu malinké a hlavně stojí v základně, kde bych stejně přes ty podušky to volané číslo neviděl.

Zkoušel jsem na internetu kolem tohoto problému hledat kde-co, ale nedošel jsem k žádné metodě, jak tomu zabránit, aby mi to číslo - čísla neobtěžovala.

A měl bych dotaz. Nemá s podobným problémem někdo také zkušenosti?

Nebo nějaký nápad co by se s tím mohlo dělat?

Myslím, že v dnešní době techniky by to snad i šlo, ale nevím právě jak, proto se ptám.

Děkuji za případné rady či nápady.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

3x

to že něco nejde je jen výmluva, zkuste se na to zeptat u českého telekomunikačního úřadu http://www.ctu.cz

každá ústředna to umí

hodnocení

Zkusím na tom odkaze, díky

hodnocení

Tak jsem právě dovolal - Český telekomunikační úřad - a výsledek - nelze zablokovat čísla začínající 915, což mi potvrdil technik-vedoucí.

Tak smůla. Blokovat to může pouze můj telefon, který ale umí zablokovat jen 10 čísel.

hodnocení

0x

No tak naše telefonní čísla mají v mezinárodním formátu taky nejméně 12 čísel (+420, resp. 00420). Předvolba 915 jsou Filipíny, taž předpoklad je, že Vám volá Vaše budoucí filipínská manželka (nebo nějaký její mužský příbuzný) a ptá se, kdy bude moci dorazit a co z toho kápne. Zkuste pohledat blokování hovorů jako službu u O2, ale já mnoho nenašel...

hodnocení

0x
A co skusit operátora at vam tyto čísla s tou předvolbou blokne
hodnocení

na pevné lince to operátor žádný nedělá - prý to nejde, již jsem se ptal

pavelpavel*
hodnocení

0x

Snaží se donutit člověka zavolat zpátky a bude to stát ranec. Dobře ví, že bude blokovaný a má další čísla. Když to zvedneš tak bude ticho a zavěsí a když naletíš a zavoláš tam, tak bude mlejt nesmysly a zdržovat. Pak zaplatíš.

111®
hodnocení

0x

jestli je to fakt tak, tak se tedy omlouvám. A důvod uvedli jaký? Když jde zablokovat volání na směrové číslo ven, proč by nemělo jít blokovat jako příchozí?

hodnocení

Nemusíte se omlouvat, byl to prostě jen nápad-možnost. Alespoň to nyní vím přesně, že to prostě technicky nelze - to mi řekl ten vedoucí. Říkal, že v cizích zemích mají jiné systémy - automatické - a ty zde ovlivnit nemůžou. Ptal jsem se, proč mi telefonuje tolik různých čísel začínajících na 915. Již jsem si zablokoval 10 takových čísel, ale volá - prozvání - mi další čísla na 915. Doporučil mi ta první čísla na 915 ze seznamu v telefonu vymazat-vymazávat a dávat místo nich ta poslední volající čísla. A než prý to ten jejich systém v zahraničí vyhodnotí-že to určité číslo na 915 je u mě blokované, tak to chvíli trvá, pak vše mám opakovat. Je pravda, že interval prozvánění z čísla 915 se nyní prodloužil. Blokovat ven číslo u nás umí, to říkal-do našeho systému mají zde přístup, ale opačně ne. Lidem co mi volají říkám, aby mě prozváněli alespoň 6x, pak vím, že to není to číslo 915, protože to číslo 915 volá pouze 4x-prozvání. Hlavně jde o ten přenosný telefon, který mám na gauči za poduškama - zvedám jen když zvoní více jak 6x. Nic lepšího jsem nevymyslel a zatím dobrý. Když telefon přenosný zvoní jen 4x, tak pak zjistím na hlavním telefonu to číslo 915 na displeji. Zvoní vždy oba telefony najednou, ale popisuji případ, když jsem u přenosného telefonu - jiná místnost v domě. Jinak říkal , že to ani nemusí být Indie ani Filipíny, že to může být přesměrováno i z jiné země. Dělá to počítač, hlavně netelefonovat zpět. Nejsem prý sám co takto jsou obtěžováni telefonem. Spoléhají, že lidé zavolají zpě-pak platí velké peníze. A dost lidí volá prý zpět.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]