Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,chtěl bych se zeptat znalých lidí,jestli je tato závitnice vhodná pro občasné použití na řezání závitů na trubky.Jde o to,že na jaře bych chtěl vyměnit staré topenářské ventily u litinových radiátorů a bude třeba někde upravit závit,popř.vyřezat nový,atd...Jestli je aspoň trochu kvalitní,jestli má třeba vyměnitelné nože,jako klasická jopalka.Děkuji za odpovědi. minicross-minibike.cz/...
Mám tu samou (nebo hodně podobnou), koupenou kdysi v OBI, akorát jsou tam pouze tři ořechy (1/2", 3/4", 1"). Každý ořech nařezal desítky závitů a stále fungují, jen občas zazlobí západka na ráčně. Vyměnielné nože v ořechu má, zatím jsem je ale nesháněl. Oproti klasické klubně má výhodu v menším rozměru, v případě nutnosti řezat samotným ořechem. stačí sikovky nebo švédy.
Není důvod nevěřit přispěvatelům. Jen by mne zajímalo, zda závit jde na jeden zátah. Totiž moje Narex Jopal to zvládne tak na 3x a to je pěkné dlouhá páka. Teď co jsou tupší nože tak ty 5/4 trubky snad na 5x. Dřina asi 60 závitů. Předělávka topení.
Nemá to štelovatelné nože, takže nejde začít menší šponou. Takže vždycky otáčka řezu a půl otáčky zpět, aby se ulomila špona. Ale je to "na jeden zátah" (pokud jsem to dobře pochopil), jinak to nejde.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.