Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ruční závitnice

Od: adetouk® odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,chtěl bych se zeptat znalých lidí,jestli je tato závitnice vhodná pro občasné použití na řezání závitů na trubky.Jde o to,že na jaře bych chtěl vyměnit staré topenářské ventily u litinových radiátorů a bude třeba někde upravit závit,popř.vyřezat nový,atd...Jestli je aspoň trochu kvalitní,jestli má třeba vyměnitelné nože,jako klasická jopalka.Děkuji za odpovědi. minicross-minibike.cz/...

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Na občasné řezání závitů se použít dá.Při normálním provozu mi dřív než nože odešel cvrček v račně .

Při ceně závitových hlav není problém "upravit" hlavu pro krátké závity

Nože jsou napevno . Chce to mazat a odtrhávat šponu - 1 otáčku dopředu,1/2 otáčky zpátky

hodnocení

Děkuji.Můžu se zeptat,co znamená upravit hlavu pro krátké závity?

Zkrátit vedení hlavy ,případně pro pročištění nebo prodloužení závitů otočit nože

hop®
hodnocení

2x

Mám tu samou (nebo hodně podobnou), koupenou kdysi v OBI, akorát jsou tam pouze tři ořechy (1/2", 3/4", 1"). Každý ořech nařezal desítky závitů a stále fungují, jen občas zazlobí západka na ráčně. Vyměnielné nože v ořechu má, zatím jsem je ale nesháněl. Oproti klasické klubně má výhodu v menším rozměru, v případě nutnosti řezat samotným ořechem. stačí sikovky nebo švédy.

priklad1*
hodnocení

2x

Není důvod nevěřit přispěvatelům. Jen by mne zajímalo, zda závit jde na jeden zátah. Totiž moje Narex Jopal to zvládne tak na 3x a to je pěkné dlouhá páka. Teď co jsou tupší nože tak ty 5/4 trubky snad na 5x. Dřina asi 60 závitů. Předělávka topení.

hop®

Nemá to štelovatelné nože, takže nejde začít menší šponou. Takže vždycky otáčka řezu a půl otáčky zpět, aby se ulomila špona. Ale je to "na jeden zátah" (pokud jsem to dobře pochopil), jinak to nejde.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]