Nejste přihlášen/a.
To je vcelku jedno. Ono jde o to, že v té dílně bude "výchozí" teplota třeba i 0°C. Další podstatná věc je fakt, že veškeré povrchy a stěny budou opět VELMI studené. Vzduch ohřejete relativně rychle (4kW-6kW za cca 15minut), jenže ze všech studených povrchů bude sálat chlad a to je krajně nepříjemné..a ohřátý vzduch moc nepomůže. Lepší by bylo v té dílně alespoň temperovat na cca 14-16°C a zbytek jen dohřát.
Čišení chladu jde jednoduše vyřešit infrazářičem... K tomu teplovzdušný ventilátor (výhodnější je plyn. topidlo) a v dřevodílně jsou nejlepší kamna na dřevo...
Osobně jsem vytápěl suterénní garáž cca 20 m2, která je nezateplená 2 kusy 1,5 kW el. topidel. Garáž má jednu stěnu železobetonovou, 2 stěny cca 10 cm YTONG a plechová vrata. Jen jsem zateplil vrata 2 cm XPS a doplnil těsnící lištou u podlahy. Když jsem tam v zimě pracoval, stačilo to na docela slušnou tepelnou pohodu. Stejný výkon bych doporučil i vám
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.