Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mechanické škrábání staré malby

Od: karelmandak odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

chci se zepat zda nemá někdo zkušenost s nějakým mechanickým škrabákame / bruskou na staré malby? Vím, jde to i ručně ale nechci trávit týdny škrábáním staré malby, tak mě napadlo zda není nějaké dostupná hračka která by to dokázala rychleji.

Děkuji předem za odpovědi.

Karel Manďák

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

berger*
hodnocení

2x

Jestli chcete oškrábat jen malbu a omítky nechat,tak asi nic lepšího,než krátká špachtle,ruce a hodně vody nebude. Jestli počítáte s novou omítkou - na posledním bytě chtěl investor spolupracovat. Dostal za úkol oškrábat zdi až na panel. Půjčil si na to brusku s vysavačem. Tak rovné a hladké zdi jsem ještě neviděl...*smich*

karelmandak
hodnocení

Zdi se budou tahat znovu, jelikož se bude sekat i elektrika, jedná se o kompletní renovaci bytu, stropy budou sádroš takže krom nich. Asi tedy mrknu někde na půjčovny co mají brusku, vysavač průmyslový nemám ale starý na zničení (velký) ano.

nov

Ten starý vysavač vám přestane brzy fungovat, průmyslový vysavač je nutností, dá se za poplatek vypůjčit.

olinl

Souhlas s nov-klasický vysavač odrovnáš..

hodnocení

2x

Potrebujete si požičať niečo podobné : naradie-shop.sk/... a poriadný priemyselný vysávač.

jabraka*
hodnocení

0x

Mnohokrát jsem musel staré malby odstraňovat před malováním.Nemá smysl odstraňovat staré malby,pokud neodpadávají.Obvykle jsem používal tento postup:válečkem(na malování)jsem nanášel na stěnu horkou vodu se smáčedlem postupně po pruzích asi 60 cm širokých.Když už jsem namočil třetí pruh,první už byl dostatečně odmočený,tak jsem širokou špachtlí odshora malbu seškraboval.Ne na podlahu,ale do ploché misky.Po seškrabání pruhu jsem namočil další pruh a seškrabal druhý.Až byla čistá celá stěna.Pokud někde došlo k k poškození povrchu,špachtlí jsem opravil stěnu nanesním finální stěrky.Malování stěny jsem nechal až celá stěna úplně zaschla.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]