Nejste přihlášen/a.
Přímo na čerpadle bývá automatický odvzdušňovací ventil, obvykle je uzavřená ta plastová šroubovací část(čepička), tak ji pootočit a odpustit vzduch (raději zase s citem čepičku uzavřít, aby nepřetékal trošek vody na čerpadlo apod.). Ještě tahle chyba přehřátí naskočí, když zcela zavřu dva radiátory z pěti a čerpadlo nestačí vytlačit horkou vodu od teplotního čidla v kotli díky "zúžení" průtoku. Zkuste případně otevřít jeden radiátor, pokud máte zavřeny dva. Zkuste ještě případně zahýbat čidlem v kotli (většinou přiložené ke trubce), aby byl lepší "tepelný" kontakt. Další možnost je výměna tohoto teplotního čidla (nejsem si jist jestli to pomůže, spíš to bude stejné) a kontrola uchycení vodičů ve svorkách a kontrola spojů na desce elektroniky (pokud není záruční plomba nebo kotel v záruční době, mohli by být potíže při reklamaci).
Já bych do toho teda nevrtala, protože píšete, že u Vás byl plynař a dokonce vyměnil čerpadlo. Pokud to opět nefunguje, zavolejte jemu. Musí přijet a dát to do pořádku. Vždyť jste mu to zaplatila. Nenechala bych se odbýt. Podle mne při své první návštěvě "opravil" to, co bylo v pořádku. Mně se to totiž také stalo, že mi pořád chtěli měnit celou rozvododovou desku a přitom stačilo vyměnit na té desce dvě relátka za pár korun. Ale to je nebavilo a museli to dobře vědět. Problém byl, že za správnou opravu by si nemohli naúčtovat v mém případě přes 10 tisíc. Já to neakceptovala, už jsem to psala. Ale Vy jste akceptovala výměnu a pravděpodobně jste ji zaplatila, pokud teda není kotel v záruce, tak ať to uvede do provozu on. A mimochodem, měla jsem naprosto stejný problém, jaký popisujete. Kotel se přehřál a hodil se do chyby. A tak to šlo kolem dokola hodně dlouho, protože jsem se pak také naučila jak tu chybu zase dát na krátkou dobu do pořádku, ale pořád se ta chyba vracela, protože ta relé byla už špatná a někdy čerpadlo spustila a kotel pracoval a pak zase ne. Někdy stačilo opravdu poklepat na kotel, čidla se "chytly" a zase se to sepnulo, ale ne na dlouho. (popisuji to jako laik, tak mne nechytejte za slovo) Po výměně dvou relé, mám už několik let pokoj. Mám stejnou značku kotle.
S relátkama to není tak jednoznačné. Samozřejmě Vám je to všechno jasné chtěl si vydělat.Jenže pokud jste byla někdy na školení,servisáci mají zakázáno opravovat automatiky. Když beru do úvahy že většina to nezvládne, proč by dělali něco co mají od výrobce zakázané?
Takže podle Vás je lepší vytáhnout ze zákazníka 10 tisíc, když jsou vadná dvě relé,která se dají koupit jedno za 280 Kč. Nemyslím si, že by to dotyčný servisák neuměl, má snad mimo školení jak tahat z lidí peníze, také snad vzdělání v tom oboru. Mně ta relé vyměnil nakonec kamarád, který ani elektrikář není, ale baví ho to a umí to. Seděl tady u toho asi 40 minut. Musel je napřed odletovat a pak přiletovat nová a vrátit desku do kotle. Můj kotel už v záruce nebyl, stalo se to po 3 letech, ale celé ty 3 roky jsem stejně pořádně netopila, protože se to neustále házelo do poruchy. Topení bez problémů mám až po výměně těch relé. Takže kdyby ten "technik" chtěl, tak to mohl také udělat a klidně bych mu za tu práci zaplatila tisícovku. A největší sranda je, že v té době měla úplně stejný kotel i má kamarádka, které se stalo nemlich to samé. Ta ale přistoupila na výměnu desky a zaplatila. No a jak to dopadlo? Dal jí tam stejně šmejdovou rozvodovou desku, jaká tam byla původně, protože to bylo asi ze stejné objemové objednávky. Během zimy jí ta nová deska přestala fungovat opět a tak tam žila s neustále sundaným krytem z kotle a pořád manipulovala s tepelným čidlem. K tomu čidlu se jinak nedalo dostat. Na konci zimy celý kotel vyhodila do šrotu a pořídila si jinou značku. Ona zaplatila kotel, plus desítku za opravu, celou zimu se rozčilovala a nakonec kotel vyhodila a koupila jiný. Já ho mám dodnes a teď už to je 15 let. Možná také za chvíli odejde, ale to už je normální. Nic nevydrží věčně. On byl totiž tenkrát problém s tou várkou kotlů této značky. Já se to pak dočetla na intrnetu, že si všichni lidé co ho v tu dobu kupovali, měli stejné problémy. byla špatná právě ta rozvodová deska, relé tam byla velmi špatné kvality. Ale byly stejně špatné kvality i na těch náhradních deskách.
A ještě dodám. Já jsem tenkrát vložila otázku i sem do poradny. Nakonec mne jeden rádce odkázal na stránky, kde ohledně těchto kotlů radil právě odborník a servisák na ty kotle. A ten mi přesně napsal v čem to vězí a napsal mi i která relé mám objednat na internetu. On bohužel bydlel daleko, tak mi nemohl víc pomoci a já tady dva měsíce seděla v zimě, protože kotel nefungoval a já musela čekat, až se vrátí můj kamarád z práce. Je námořník a byl na moři a navíc bydlí až v Děčíně a já v Poděbradech. Ale pak konečně přijel, relé vyměnil a od té doby kotel šlape. Jo a ještě tam na té desce zezadu musel nově napájet nějaké kontakty, protože prý jak to projíždělo tou lázní, tak všechny kontakty nebyly pokryté. Tady v Poděbradech jsem nenašla ani jediného elektrikáře, který by to chtěl udělat. A samozřejmě, že jsem to zadarmo nechtěla. ty co jsem našla problém znali a všichni chtěli pouze měnit rozvodovou desku za cenu, kterou jsem uvedla.
Problém není v tom že by neuměl problém je v tom že pokud si pozvete autorizovaného servisáka tak prostě nesmí...
Nevím jak teď ale byly doby kdy výrobci kotlů "prověřovali" na podobných věcech servisáky .. a pro mě je lepší nepřijít o autorizaci a mít pak 800 za spuštění kotle ( při x kotlích za rok si to vynásobte) a pak jistý záruční servis než kvůli pár stovkám přijít o licenci
Samozřejmě rozdíl v ceně min. 3000,- v ceně nová automatika/repas je pro vás jako zákazníka rozhodující
Nechci do toho tahat EET ale bude hůř
Děkuji Vám za tuto informaci. Takže už nezapomenu, že kdybych někdy měla problém, už nebudu hledat autorizovaného servisáka na žádnou poruchu, ať se týče čehokoliv. Jak vidím, tak jsou školení k tomu, aby nic neopravovali, ale rovnou měnili celá "střeva" a nechali si to pořádně od zákazníka zaplatit. Je mi jasné, že cena za tu rozvodovou desku, nebo to tepelné čerpadlo nejde do kapsy servisákovi, ale té firmě, která ty šunty provozuje. Jenomže na takovouhle podvodnou firemní "politiku", se já, jako zákazník, teda vykašlu. Servisáky budu volat jenom v tom případě, že budu mít ještě platnou záruční dobu. Jinak budu hledat kohokoliv, kdo by mi byl ochoten věc opravit.
A jak je vidět z této otázky, tak vlastně ten autorizovaný technik paní vyměnil čerpadlo, jí kotel fungoval dva dny a přístroj znovu hlásí stejnou chybu a nefunguje. Tak k čemu je takový neumětel? Zadarmo to určitě nedělal a i kdyby, tak bych ho za takovou "práci" vykopla z domu. Kopila jsem si kotel k tomu, aby mi doma nebyla zima a ne k tomu, abych mrzla a celou sezonu přiživovala, nějakého ňoumu, který neumí svou práci a má licenci. Tu ať si strčí za klobouk, protože licence mi kotel sama neopraví. Mám obavy, že dneska teda dají licenci komukoliv, kdo chodí na vyučování, jak správně okrádat klienty.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.