Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak utěsnit prostup trubky do šachty?

Od: michals odpovědí: 11 změna:

Zdravím,

Firma nám napojila retenční nádrž ke studničnímu čerpadlu, ale neotesnila nám prostupy trubek. Problém je, že jsme to zasypali a po dešti nám do šachty natéká voda v prostupu okolo trubky, viz obrázek.

Moje otázka zní, zda jste se s tím už někdo setkal a jak jste to řešili? Půjde to opravit bez toho, abychom museli odkopávat šachtu a těsnit zvěnčí (vytěsnit zevnitř)? A půjde to opravit i v případě, že ta voda tam pořád teče? Proud vody není velký, ale po dni už to začíná zatékat do studny, jelikož je hladina vy výšce trubky studny.

Děkuji všem za případné odpovědi, Michal

Jak utěsnit prostup trubky do šachty?
Jak utěsnit prostup trubky do šachty? #2

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

1x

každé těsnění zevnitř voda odtlačí, musí se těsnot zvenku aby voda těsnění připtačila. @jabraka: rada za všechny peníze...jako obvykle...

michals
hodnocení

Ano, ale jak je vidět z obrázku, tak tam zas takový tlak vody není.

ingjirimares*
hodnocení

1x

Tady žádná rada typu dotěsnit tmelem nepomůže. Klasicky odfláknutá práce. Na prostup je třeba osadit těsnící průchodky. Normálně jsou součástí šachty. Tady je potřeba se podívat na průchodku, která se dá domontovat dodatečně. V případě podzemní tlakové vody musí ještě odolávat tlakové vodě.Tedy odkopat a udělat pořádně!

Kolego, to by bylo příliš jednoduché...udělat to pořádně..a napoprvé:)

hodnocení

0x

Utěsnit to musíte z té strany, kde je voda.

michals
hodnocení

Tomu se chci vyhnout, pokud by to šlo. Alespoň teď na zimu. Na jaře by to pak třeba šlo. Ale v tomhle počasí se mi tak hluboko znovu kopat nechce.

jabraka*
hodnocení

0x

Okolo trubky vysekat drážku a zatěsnit silikonem.

JABRAKA

111®
hodnocení

0x

jenže abyste to zatěsnil lepidlem, nemí ta voda po dobu tvrdnutí protékat, takže byste musel venku odkopat, odsát vodu a pak těsnit..

michals
hodnocení

Dobrá, tomu rozumím, že je lepší to udělat pořádně a s průchodkama. To se dělalo bohužel dodatečně. Ale existovalo by teď dočasné řešení alespoň do jara? Teď už kopat nechci, je to hrozný marast v tom bahně.

111®
hodnocení

0x

existuje ještě reklamace odfláknuté práce

michals
hodnocení

Tak reklamaci jsem poslal. Ale jde o to, abych věděl, jak nejlépe to opravit. Aby mi to zase neodflákli. Ale jak říkám, kopat se mi už teď v zimě nechce. Oni bohužel zemní práce nedělají. Není to na klíč.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]