Nejste přihlášen/a.
Zdar, potreboval bych necim zakryt otvory do sklepa, jako jsou na fotce. Je to hledani kompromisu, protoze potrebuju udrzet schopnost vetrani sklepni vlhkosti, ale soucasne chci zakryt prostor pred prachem a pohledy z ulice, kde otvor usti (je tam pouze mriz). Do vyklopnych sklepnich oken investovat urcite nechci. Mozna by poslouzila nejaka mineralni stavebni vata?
Hm, mozna ne mrizka, ale derovany plech s nejakym filtrem by skutecne mohl stacit, to je dobry napad, nekde uz jsem to vlastne i videl...
Vycházím ze zkušenosti, když dětem stále utíkal křeček. Vždycky jsem ho našla ve špajzu. Panelák, skříňový špajz, dřevěný rám a na tom dveře. Dole se dala prostrčit pouze tužka. Nikde jinde ani špandlík. A Křejda byl vždycky ve špajzu. Prolezl tou tenkou skulinkou. A myš? Když křeček, tak maš určitě.
Přilepila bych tam perlinku, je docela pevná a levná. Pokud by se objevila díra (myši) v perlince, pak bych přitvrdila a dala místo perlinky husté svařované pletivo. Jinak nic, nebo max. rouno/filtr (normálně dávám tenký vatelín, tedy do odsavače, ve sklepě mám okénko), co je např. do odsavače par.
Cokoli krom řídkého pletiva výrazně omezí proudění vzduchu. Pokud je sklep rozsáhlý nebo jsou tam chodby, může se ventilace nepříjemně zhoršit.
Je to tak, sklepy jsou docela rozsahle, poskladane z mnoha krouticich se chodeb. Na druhou stranu, ruzne vetraci otvory jsou v kazdem oblouku klenby, i kdyz ve zbytku, kde jsou jednotlive koje, je to obvykle reseno rourou s mrizkou ve fasade a ne jako tady na obrazku. Neboli vetracich otvoru je tam hodne, dum diky nim za posledni dekadu solidne vyschl a rad bych, aby to tak zustalo. Presto vyuzitelnost tehle spolecenske mistnosti je oznacne omezena prave kvuli temhle otvorum.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.