Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Spojení lina s kobercem

Od: slavo® odpovědí: 13 změna:

jak nejlépe spojit lino s kobercem - přelepit páskou?

Lino a koberec na sebe navazují, páska na lino na koberci moc nedrží. nebo použít pásku na koberce ale zase nevím jak bude držet na linu.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

přechodovou lištou-s trnem(natloukací)

hodnocení

V paneláku je to asi nereálné - v rodinném domku by ale toto šlo provést..

hodnocení

2x

Existují přechodové nalepovací lišty. Nějaká páska bude jak pěst na oko.

Třeba něco zde.

jabraka*

Obi prodává řadu typů přechodových lišt! google.com/...

ingjirimares*
hodnocení

2x

Existuje speciální plastová lišta která se navlékne na konec lina a druhý konec koberce se zasune do lišty. Primárně je to na spojení dvou koberců, ale dá se použít i na tuto kombinaci. Koberec musí být do tl cca 6 mm a obě podlahoviny musí být volné,nepřilepené

id
hodnocení

2x

suzy - máte obrácený postup. Ten váš je v praxi neproveditelný. Pokud napřed nalepíte pásku na spodek lina a koberce, pak byste obojí musela dost zvednout (to se spoj rozjede), abyste odtrhla papír a to vše přilepila k zemi.

Slavo - oboustranou pásku přilepte na zem tak, aby spoj lina s kobercem byl uprostřed pásky. Pak odtrhnete papír z pásky a přitlačíte lino a koberec. Tento spoj mi drží 3 roky a to se po něm denně chodí.

Mně šlo spíše o vysvětlení, že se páska nelepí navrch koberce, ale na rubovou stranu a následně k podkladu. Tazatel se totiž ptal, jestli má stříhat chlup z koberce, což mne překvapilo. Tak jestli jsem to pak řekla obráceně, napřed na koberec a potom na zem, tak to se omlouvám. Mně by to ale dal rozum v momentě, když bych to dělala. Viděla bych, že musím napřed přilepit pásku k podkladu a pak na ni přitisknout to co potřebuji.

hodnocení

1x
Ruzný lepený spoje či lepený přechodový lišty se mi nesvědčili
Koupil sem ty s trnem co se nacvaknou do zavrtanejch hmoždinek a leta to drží
Dokonce sem v paneláku zrušil i prahy a dal tydle přechodový lišty
Asi na dvou místech mi hmožděnka nechtěla moc držet tak sem ji do díry vlepil mamutem

re4zon
hodnocení

0x
Tak zalezi na tom co to je za koberec. Bud tu listu, nebo podlepit spoj oboustrankou, kobercova na linu drzet bude kdyz se to prislapne. Pokud ma koberec trochu delsi chlup, slo by to naaranzovat tak ze hranu lina prekryje.
hodnocení

Ten koberec má nízký chlup,pomohlo by ho tedy v šíři pásky ostříhat tzv, na holo.

re4zon
Co byste chtel strihat? Pasku nalepit na zem a na ni prilepit lino a koberec. Samozrejme musi oboji by uriznute presne, aby to k sobe dolehalo. Lepit cokoliv z vrchu je nesmysl a nechapu jak to muze nekoho vubec napadnout.

hodnocení

0x

Konec lina i konec koberce přilepit nějakým toluenovým lepidlem. Pakliže máte na podlaze beton. Ale i tak si myslím, že je to zbytečné. Když je obojí dobře položené a děti přes to nejezdí na tříkolce, bude to ležet v pohodě. Vlastní zkušenost.

hodnocení

0x

Slavo, Vy to podle toho jak se ptáte asi lepíte špatně. Ta lepicí páska je oboustranná dává se zespoda, nikdy ne nahoru. Tak proč byste stříhal chlupy koberce? Normálně ji nalepíte na spodek lina a koberce a pak stáhnete papír z druhé strany pásky a přilepíte na zem a na tom linu by to mělo naopak držet mnohem lépe než na spodní straně koberce. Ale dlouho to stejně nevydrží, budete po čase měnit a nikdy to nebude perfektní.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]