Nejste přihlášen/a.
Máte někdo zkušenost s chemickým odstraněním vlhkosti zdi, t.j. tlakové plnění předvrtaných děr nějakou silikonovou emulzí? Pokud to máte udělané, jaký je výsledek?
Dělal jsem to v létě asi 3m dlouhou a 50cm širokou zedˇa zatím to vypadá dobře, vlhký flíček zmizel. Ale starou omítku která obsahuje sůl a možná i plísně vyměním na jaře s použitím jejich přípravků a musí se to opravdu dělat podle jejich návodu. Jinak vrtáky, pumpičku na tmel, silonovou trubičku a špunty, sem si koupil nebo udělal. Přišlo to levněji než od firmy.
Ano, v létě jsem to prováděl u zákazníka do obvodové stěny , která byla z cihly a děrované. Otvory jsem vrtal vrtákem 12 mm a 5cm od sebe vodorovně. Emulzi jsem měl tuším od fy Hasoft - je v kartuši a natlačil jsem ji tam vytlačovací pistolí. O mítku jsem obouchal 10 cm nad vlhkou zónu a opatřil sanační omítkou a štukem. Zákazník zatím nevolal, takže s tím asi problém žádný není.
než hledat neúčinné způsoby použití chemie,tak bych věnoval pozornost elektroosmotickému působení na vzlínání vlhkosti ve zdivu.
JABRAKA
Preferujete tedy elektroosmozu? Máte s tím nějaké zkusenosti? Já se rád poučím, zatím pouze sháním reference na různé druhy odstranění vlhkosti. Samozřejmě že bych dal přednost tomu nejméně destrukčnímu způsobu. Dík za případné podrobnosti .
Pro p.Jabraku!
Už v dobách před 40 lety když jsem byl v učení tak jsem oelektroosmotickému působení ve zdivu slyšel a četl a bylo zto popisováni jako něco úžasného. Od té doby to pokročilo asi nikam-v praxi jsem toto ještě neviděl,kdežto s chemickou injektáží jsem se setkal,prováděli jsme. Dle našeho šéfa (stavbyvedoucí-vedoucí střediska) záruka na toto, mi jsme prováděli vyvrty a přípravu-jiná firma pak samotnou injektáž do vývrtů,byla min.15 roků. na jiné stavbě u břehu řeky (jen tak mimo soutěž- první zmínka o této budově pochází udajně ze 7 století nl.)když hladina stoupla nad úrověň vývrtů-pak byly sklepy do výšky necelých dvou metrů pod vodou,ovšem než hladiny překročila onu hranici tak tam bylo suchou.Jinak normální hladina je ccametr pod onou ch.izolací.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.