Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám bytě plovoucí podlahu, bohužel ji budu muset rozebrat a udělat novou. Problém je v tom, že máme obložkové dveře a co tak koukám na nabídku podlah, tak nejspíše netrefím stejnou tloušťku jako mám teď. A to zatím nepočítám se samonivelační stěrkou, která asi nejspíše bude potřeba udělat. Takže se mi klidně může stát, že budu výše nebo i níže než je současná podlaha. Má někdo zkušenost s tím jak se vyrovnat s tímto problémem u obložek? Díky moc a rady
No,obložky montuji tak,aby šly bez destrukce rozebrat. Zkuste to,pokud to půjde,budete mít možnost jít s obložkama výše anebo níže. Pokud to zalepili natvrdo,budete v lepším případě řezat,v horším tmelit,parketovým tmelem.
Obložky jsou samozřejmě napevno. Tmelení je mi jasné, v nejhorším by se jednalo o pár mm. Horší by řezání. Čím nejlépe uříznout? Oscilační bruskou např? google.com/...
s tloušťkou podlahy bych si asi v tomto případě nedělal hlavu...kvalitní plovoučky mají tloušťku 1cm +/- desetina milimetru a nepředpokládám, že máte masivní dub, který je tlustější. ..ostatní aušusy typu baumax a podobně mají sotva 0,5cm, takže pokud koupíte stejně kvalitní tak rozdíl v tloušťce nebude..případný rozdíl v nížce se doskládá hobrou nebo mirelonem a případná výška zvednutím dveří (pokud nejsou obložky na fest) popř. podřezáním zárubní...
Tak nejlépe je se tomu vyhnout. Můžete dát třeba i menší tloušťku kročejovéhio izolantu místo 5 mm třeba jen 3 mm. Pak tu novou plovoučku pod obložku dostanete. Ale lepší je pracovat přesně s řezáním lamel a řezat až k obložce. Menší nepřesnosti pak dotmelit podlahovým akrylátovým tmelem v barvě plovoučky. Osobně jsem nikdy kvůli tomu obložky nedemontoval ani neřezal. Vždy to jde udělat snadněji než si myslíte
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.