Nejste přihlášen/a.
Dobrý den
Pokazil se mi pokojový termostat Vaillant 430f (bezdrátový i s venkovním čidlem) a přemýšlím o tom, že bych už nekupoval žádný ale pouze bych si nastavil určitou teplotu na kotli (mám kondenzační kotel Vaillant s radiátory) a nechal bych jej topit 24 hodim denně. Protože se mi stejně zdálo, že termostat s i s čidlem si dělali so chtěli. Např. když bylo venku cca 15 stupňů a v domě už to chtělo trochu zatopit (na termostatu jsem měl nastaveno 22,5 st. ale fyzicky bylo v domě 21 st.), tak kotel stejně furt netopil a naopak když bylo venku -10 st. tak kotel zbytečně přetápěl a v místnosti bylo 24 st. ! Různě jsem zkoušel měnit tepelnou křivku ale nic nebylo platné, jenom jsem se s tím zbytečně zavzdušňoval . Poradíte mi, jestli to mám nechat vše pouze na kotli nebo jít zase do nějakého termostatu ale např. pouze nějakého základního?!
Děkuji
Máte zřejmě špatně nastavený termostat...a pídíte se po tom, jestli nekoupit jiný..
Možná máte jen špatně nastavenou hysterezi a v tom je celý problém.
Kotel klidně nechte puštěný 24h, ale nastavovat teplotu topné vody ručně, to je práce pro toho, kdo nemá celý den co na práci.
Vaillant 430f je ekvitermní regulace a pokud ji nastavíte správně (což pro mnoho lidí není jednoduché), tak bude fungovat tak, jak má.
U ekvitermních křivek se dá nastavovat (měnit) i jejich strmost. Všechny tyto parametry je ale potřeba nastavit s ohledem na tepelě technické vlastnosti domu (bytu) a to není záležitost na půl hodiny, ale třeba na měsíc pozorování, zkoušení a zpřesňování a ladění.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.