Nejste přihlášen/a.
Dorý den.
Chtěl bych Vás poprosit o radu. Před rokem jsem koupil byt ke kterému náleží společný pozemek.
Jedná se mi o toto. Na oploceném pozemku mám zahrádku a starou dřevěnou garáž ( nebyla v katastru ). Garáž jsem musel rozebrat , protože byla už v havarijním stavu. Ale chtěl bych si na stejjném místě postavit jednoduchý přístřešek na auto.
Jenomže jak na schvál pás pozemku kde je zahrádka a garáž je podle nového zaměření geodetů zrovna na státním pozemku. Původní oplocení však nasvědčuje o tom , že tento pozemek by po staru náležel k ytovce ( mému bytu ).
Určitě se podobný stav objevil v ČR víckrát , tak by mne zajimalo , jak se tahle situace řeší? Jedná se se o pozemek asi 5m na 12m.
Děkuji.
Hodně bytových domů bylo v 70 letech postaveno na státních pozemcích.Družstva tyto pozemky užívala s různou benevolencí úřadů.Při převedení bytů se měly realizovat zápisy do KN i u pozemků.Tedy nejprve smlouvy,pak zápis.Pokud je pozemek registrován na město,nemůže jít o vydržení,pokud nedošlo ke smluvnímu užívání.Když se někde vyšlape cestička přes les,nelze tvrdit,že ta cesta je vydržena.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.