Zdravím ve spolek, mám sprchovou vaničku která je dělána na odpad pod vaničkou. Bohužel odpad tam nelze vyvést a mám jej vyvedený cca 3cm nad podlahou. Otázka zní zda lze napojení provést tak že vyříznu otvor z boku vaničky a odpad dopojím a zda nebude problém se spádem(odtokem) Díky předem za odpovědi.
Při přesném odvrtání jen v místě průchodu trubky by problém být neměl.Spádově - 3 cm je spodní hrana nebo střed odpadu? V každém případě husí krk bude fungoval jako další sifon s tím že občas praskne
Výrobce samozrejmně uvádí stavební připravenost - odpad v zemi pod vaničkou. 3cm je to od podlahy po dotek spodní hrany odpadu. Ještě mě napadlo skrze tvojí odpověď udělat díru do země v místě styku vaničky se zemí a napojit to jako tu druhou zápachovou uzávěrku.
Jak je vysoko ta příprava na baterku? Měla by být 115cm od horní hrany vaničky. Jestli to máte třeba 125,tak instalatér počítal s podezděním.
berger*
Aha. Koledujete si o problémy v budoucnu,ale asi tam nechcete ten schodek. Já bych to celé obložil,zadláždil. Potom bych tam položil vaničku a naznačil střed sifonu. Vaničku bych dal bokem,nainstaloval sifon,natvrdo přes HT,tu harmoniku bych zlikvidoval. No a potom vaničku,podezdít,doobkládat... Ale Vy to asi takto nechcete,že?
Vonkajšie bočnice vyzerajú byť pomerne vysoké. Ak to vychádza vodorovne do spádu, tak by som sa vŕtania do vonkajšej bočnice až tak nebál. Ak je to sklolaminát, teoreticky sa dá posilniť samodomo dolaminovaním hrubšej vrstvy, ktorou prenesiete sily v mieste diery. Prakticky je to ale trochu nemotorné a asi nie úplne ekonomické. Ak by to bola vetchejšia konštrukcia, vaničku by som minimálne v tých miestach vypodložil, ideálne ale celú a usadil do polyuretanového lepidla - bez ohľadu na to, čo o samonosnosti tvrdí výrobca... Ak to spádovo nevychádza, tak buď musíte naučít vodu tiecť do kopca, zdvihnite celú vaničku alebo napojenie na odpad vysekajte nižšie.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.