Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Redidlo 6006 vs aceton

Od: kolla odpovědí: 10 změna:
Dobry den je rozdil mezi acetonem a redidlem 6006?co je to za latky?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

2x

Lepidla typu akrylátů jsou vodou ředitelná.Lepidla typu chemopren obsahují toluen,lepidla na modely pak aceton.Je nutno lepidlo specifikovat.Lepidla na tepety jsou ,jak užbylo řečeno ,metylcelulozy,stačí na ně horká voda,líh.

JABRAKA

hodnocení

1x

Stručně řečeno - ředidlo 6006 je neúplný údaj. Pravděpodobně máte na mysli S 6006, což je ředidlo syntetické. Používá se k ředění syntetických a olejových nátěrových hmot. Aceton bývá součástí ředidel nitrocelulozových (třeba C 6000)..

Když vydržíte, určitě se tu objeví někdo, kdo Vám to vysvětlí profesionálnějc.

kolla
hodnocení

Ano jeto s6006 me by zajimalo jaky je rozdil mezi timto redidlem a acetonem? Potrebuju vycistit kalhoty od lepidla mam 6006 cetl jsem ze acetonem to jde vycistit timto to nepouští ale redidla to jsou oboje ne? Jsou tonmy oblibeny teplaky nike delal sem vtom tapety a sou od lepidla, nechci vtom chodit toje jak od semene

kepler*
hodnocení

0x

Jestli máš ty tepláky jenom od lepidla na tapety, tak je to snadné. Bývají to vodorozpustná škrobová lepidla, takže stačí teplá voda + mýdlo nebo prášek na praní + kartáč. Možná by pomohlo i pouhé vyprání po předchozím namočení. Ředidlem bys to akorát pořádně zkomplikoval.

kolla
hodnocení

Diky chlapi hodil sem to do pracky a sou jak nový az to vyperu po druhy tak uplne čistý opravdu jako semeno to lepidlo, lepil sem tapety v nemecku nemam tuseni co do toho dávají
To jsi měl napsat rovnou, že máš v kalhotech slepenec od semena, to by pračku poradili hned :)

mak*
hodnocení

0x

Ředidlu S6006 se také říká lakový benzín, takže to bude zcela něco jiného než zceton.

jak jsem stary jsem takove prirovnani neslysel,vlaste ani Lakovy benzin.Tak jsem ho vygooglil .Pravda existuje ale ze by mel oznaceni S 6006 jsem nikdy nenasel.Kde jsi na to prisel

S 6006 je zmes lakoveho benzinu a xylenu.

hodnocení

0x

Ředidlo S6006 -zde popis,tl ... : bal.cz/...

Aceton zde : cs.wikipedia.org/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]