Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Měl bych dotaz, zda náhodou někdo nemá nějaký nápad, jak zamezit tomu aby se "přilepil" sníh na satelitu-ten kotouč co je na zdi.
Protože dnes se celý kotouč polepil sněhem a zatím nám nejde žádný program. Musíme počkat, až nám sníh roztaje.
Myslel jsem něčím ten kruh předem postříkat nebo tak...olej...lak, ... a podobně.
Děkuji za případné rady či nápady.
Možná špatná otázka, ale to k parabole neexistuje žádný přístup, že se musí čekat, než sníh roztaje? Koště je nejsnazší a nejúčinnější řešení, protože většinou nejde jenom o zasněženou parabolu, ale i o LNB (konvertor).
K tomu, aby se na parabolu nelepil sníh, se někdy používá nanopasta nebo taky existují paraboly s vyhříváním. Ani s jedním ale nemám osobní zkušenost.
To raději počkám než sníh z paraboly roztaje, než vše měnit nové. Jsem ve městě, kde se zase sníh tak často na parabole nevyskytuje, ale pro hory by to bylo asi dost dobré, díky za informaci, nevěděl jsem, že vůbec něco takového existuje.
A případně bych mohl z okna smetákem ten sníh zamést z paraboly. Ale včera jsem to neudělal, protože stejně v TV nic kloudného pro mne nebylo.
Pokud se na parabolu natáhne PE sáček,sníh se neudrží.Sáček je pro signál této frekvence průchodný.
JABRAKA
Parabola má průměr 80cm. Tak sáček je malý. Ale napadlo mě natáhnout na parabolu pytel igelitový z Penny.
V tom pytli jsou v obchodě ruličky toaletního papíru a když lidi ty ruličky vykoupí, tak pak ty igelitové pytle jsou prázdné k dispozici. Mám jich doma na různé účely - pro odpady - již několik.
A měl bych ještě dotaz : nevadilo by kdyby byl tento pytel na parabole jen nastrčený z vrchu a plandal by jako by na té parabole. Dole bych ten igelit uvázal. Prostě by nebyl jakoby přilepený na tom kruhu.
A mohl bych dát tento igelit i na ten konvektor co míří na tu parabolu. Uvázal bych ten igelit nějakým provázkem, který by odolával dešti a zimě.
Všechno vám bude v igelitovém pytli rezivět, oxidovat. Neustálé vlhko parabole, o LNB ani nemluvě, rozhodně nepřidá. Není to dobrý nápad.
Ve výsledku se vám ten igelit ještě víc pří sněhové futeři ještě víc zafláká než samotná parabola.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.