Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím vyčistit plast ze skla krbu

Od: bohemian* odpovědí: 7 změna:

Náš malej šikula vzal plastovou hrací vrtačku a začal s ní "malovat" na horký sklo krbu. Zkoušel jsem benzínovej čistič, ale vůbec to nedal. Škrábat taky nejde. Napadá vás, čím vyčistit vrstvu roztavenýho plastu ze skla?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tom3
hodnocení

2x
Manželka má jakousi škrabku právě na sklokeramickou desku, kterou se odstraňují pripalene zbytky. Tím to jít musí.

lipanek
hodnocení

2x

Z obyčejného skla - okenní výplně - jde všechno krásně seškrábnout bez škrábanců obyčejnou žiletkou do ručního strojku.

Z toho žáruvzdorného skla byste to musel zkusit.

hodnocení

0x

Buďte rád, že nemaloval prstem.

Znovu zatopit, ať to změkne, a suchým hadrem zkusit setřít co to půjde, případně zkusit odstranit zatepla mechanicky (škrabka, špachtle), ale nepoškrábejte si to. Na zbytky bych použil Sidol (zastudena natřít, nechat zaschnout, vyleštit). Když jsem dělal na dráze, strojvedoucí si míchali na skla lokomotiv sidol s okenou, ale to asi není nutné.

tomaslad*
hodnocení

0x

prostředek na čištění skloleramických varných desek

hodnocení

0x

Já mám tohle a tím to určitě půjde dolů. já jsem si pokapala vanu lodním lakem. Bylo to ošklivé a ničím to nešlo dolů. Pak mne napadlo zkusit tuhle škrabku a sloupla jsem to okamžitě. Od té doby používám na skoro na všechno, co nejde odstranit a vždycky to tím sundám. Jsou tam takové žiletky, ty jsem si nakonec objednala za pár kaček na AliExpress a jsem velmi spokojená. Tu škrabku tam samozřejmě prodávají také.

gastromania.cz/...

mak*
hodnocení

0x

Šikula :), hlavně, že se nespálil. Podle mě to musí jít žiletkou nebo odlamovacím nožem (jen to ostří vyndané z nože). Škrabat se to musí celým ostřím, ne jen rohem (proto se tan odlamovací nůž musí vyndat z držáku).

ppl
hodnocení

0x

Mělo by stačit párkrát pořádně roztopit kamna a plast se postupně odpaří, když je to horké, dá se část utřít papírovým ubrouskem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]