Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nivelace podlahy, jakou nivelačku?

Od: robertb odpovědí: 5 změna:
Zdravim,
Chtel bych poradit, jakou nivelacku doporucujete na podlahu, potrebuju vyrovnat cca 1,5cm (cementovou nebo vapenatou) jakou presne? Chci vyrovnat mistnost 3,5m x 2,5m
Dekuju,

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

re4zon
hodnocení

1x
Pokud jste ochotny si s tim pohrat a nechcete to mit drahe, tak doporucuju udelat 10-12mm pomoci vyrovnavaciho poteru Weber CZ425 a az finalni 3mm pomoci nivelacni sterky (dobrou zkusenost mam s Ceresit 69). V zavislosti na vasi sikovnosti a na tom co prijde na to tu sterku mozna ani nebudete potrebovat a stacit bude ten poter. S trochou sikovnosti jde udelat perfektne rovny a je to 3x-5x levnejsi.

hodnocení

0x

Změřte největší výšku nerovnosti (největší tl.nivelace) dle toho kupte jakoukoliv nivelační hmotu která je na danou maximální vrstvu.Značka výrobce bych moc neřešil.Je to spíš o zvyku toho kterého řemeslníka.Já třeba rád pracuji se směsmi Cemix nebo Weber, jiný zase třeba Baumit,Profi...

figurek*
hodnocení

0x

já myslím že je skoro jedno jakou nivelaci použijete. Celkem logicky na betonový podklad by měla přijít cementová. My jsme složení vůbec neřešili a použili jsme obyčejný Ceresit z Uni Hobby marketu, výsledek je uspokojivý.

Co ale jedno není : Podlahu dobře připravte, očistěte a napenetrujte. To je ta hlavní procedura při nivelování podlahy.

krtek*

bohužel není jedno jakou použijete...sám jsem se o tom jako odborník přesvědčil u sebe doma...Měl jsem od Bravenu a popraskala..pak se to spravovalo weberem nebo čímsi dražším a je to 100 a1 ...jinak 1,5cm v celé ploše nevyliješ naráz..popraská to...musí se vylít max 1cm což je limit..a zbytek doskládat hobrou

Doufal jsem že to tazatel ví, že nivelačka se dá použít do 10mm a proto se ptá. Když to bude velká plocha tak se při tom centimetru docela prohne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]