Nejste přihlášen/a.
Přeji pěkný den.
Mám takový problém po instalaci nového dřezu a sifonu. Samozřejmě nový sifon včetně připojení na myčku a s funkcí "špuntu přes točítko" je celkově posazený níž, než je odpadní HT ve zdi. Další problém je, že ve zdi je HT 40 a sifon má 50, takže jsem to musel zredukovat. Nicméně je to prostě do kopce. Prozatím to funguje,nikde nekape a vypadá, že to v pohodě odtéká, ale nevím jak to bude do budoucna až se to bude zadělávat nečistotma.
Mohu to tak nechat, nebo raději to nějak předělat? Nechce se mi moc používat ta flexi hadice, protože co čtu, tak převážně to montéři odsuzují..
Děkuji za tipy.
Vašek K.
Řekl bych, že v tomto případě je spíše dobře, že ta "proti srsti" redukovaná část jde mírně "do kopce". Případné usazeniny se totiž budou po odtečení odpadní vody zpět do spodního víčka sifonu, které lze jednoduše vyčistit. Určitě bych nedával flexisifon. Pokud by byly problémy, bylo by asi potřeba vyndat ze zdi tu nalepenou redukci a celé to připojit v DN50 (tam je asi novodurové hrdlo a v tom nalepená redukce), případně seknout do zdi a vývod udělat níž.
Ale jak říkám, zatím bych to neřešil...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.