Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vedení kabelu vedle prahu

Od: pavellib odpovědí: 16 změna:

Ahoj, potřeboval bych poradit. V chodbě je zeď a uprostřed zdi jsou dveře do koupelny. Na pravo ode dveří je zásuvka. Nalevo ode dveří je prostor akorát na lednici, ale zásuvka není. Můj dotaz je, zda by se dal natáhnout prodlužovací kabel s tím, že v místě dveří by se kabel vložil do nějaké pochozí lišty, kterou bych umístil vedle prahu koupelnových dveří. Je něco takového reálné? Nějaké přechodové lišty pro kabely jsem na netu našel ale nejednalo se o lišty pro silové kabely. Máte prosím nějaký nápad?

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Zkuste vedle prahu použít něco takového, jako zde. Podobné lišty jsme používali třeba v kancelářích, kde bylo potřeba dostat kabel pro lampičku, nebo počítač, od jednoho psacího stolu k druhému bez bourání zdiva. Aby se po kabelu nešlapalo.

doplněno 10.12.19 22:23:

A co je důležité, stačí přilepit. nemusíte dělat žádné díry, které by vám po další případné úpravě mohly vadit.

111®
hodnocení

0x

reálné je dát nášlapnou ochrannou lištu, akorát je dobré vědět, že se prodlužka používá po dobu nezbytně nutnou, tedy po dobu provozu zařízení, nebo do doby než si tu zásuvju tam uděláte. Nikliv na dobu neurčitou...

asd1

Však to bude na dobu nezbytně nutnou, po dobu provozu zařízení *smich*

Blbost. Dobře udělanou prodlužovačku lze používat neomezeně dlouho.

rorschach*

jednotka dočasnosti je jeden furt *smich*

hodnocení

0x

A co takhle vést prodloužení horem, nad dveřmi? Mechanické provedení je už jen na vás.

Další a asi nejrozumnější možnost je protáhnout kabel do koupelny, vést ho na druhou stranu dveří a tam ho vyvést zpět a udělat novou zásuvku.

pavellib
hodnocení

Protahnout kabel do koupelny znamena vrtat do obkladu, a na druhe strane budu resit to same - jak ten kabel schovat na obkladu.

ingjirimares*
hodnocení

0x

A obyčejná elektroinstalační lišta by vám nestačila? Třeba v průřezu cca 20 x 20 mm, tedy přesně na výšku prahu? Přivrtat do podlahy průměr 6mm a opatřit natloukacími hmoždinkami?

pavellib
hodnocení

Ano, to me napadlo ale vsechny tyto listy jsou plastove a obavam se by to casem, jak se po tom bude chodit, prasklo.

fik
hodnocení

0x

To není vůbec neřešitelné. Na to ti stačí obyčejná elektroinstalační lišta,nějaká tenčí jen na tloušťku káblu kterou nalepíš nebo přišroubuješ k prahu. I když šlápneš přímo na práh,nic se tomu stát nemůže.

id
hodnocení

0x

Pokud je to dřevěný práh, tak lze zespodu prahu udělat šlic a do něho uložit kabel.

ingjirimares*

A jak projdeš zárubní? :)

id

Zárubeň jsem obešla, kábel byl skryt pod kobercem u zdi, kde nehrozilo, že by se na něj šlapalo.

hodnocení

0x
Já bych to táhl kolem dveří horem. Vedení podél prahu by překáželo, koupil bych příchytky na kabely,kterými ho snadno a spolehlivě upevním. Sám to tak mám mezi obývákem a kuchyní.

krtek*
hodnocení

0x

ty futra jsou kovový nebo dřevěný?...pokud obložkový tak se to dá táhnout v obložce (záklop je vyndávací)...kámoš tak tahal internetový drát...pokud kovový je možnost provrtat z vnitřní strany futer a pak pod prahem ve šlicu...rady typu horem kolem dveří jsou sice technicky řešitelné, ale je to prasárna na entou:) tohle bych dělal snad jen v garáži

pavellib
hodnocení

Futra jsou oblozkovy, diky za typ vyzkousim.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]