Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nefunkční topení a odmítnuti záruční servis

Od: mmsmall odpovědí: 4 změna:

Věc: V předaném domě nefunguje topení. Jelokož už máme přes noc i pod nulou, tak je to vážný problém. Urguji developera opravit, ale žadna odezva. Poté co propadla lhůta odstranění jsem kontaktoval několik firem kde všechny mně odmitli pomoci protože uvadět tepelne čerpadlo do provozu musí ten kdo to montoval. Tak jsem volal dodavateli, který montoval, a ten odmítl mně pomoct, protože Developer mu neuhradil pohledávku. Tak že ja jsem bez topení a nevím na koho se obrati. Developera urguji, ale ten mlčí.

Dotaz: Neporadíte náhodou jak tuto situace co nejrychleji řešit? Na koho se obrátit?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Pokud "všichni mlčí", tak Vám zbude jediné...a to obrátit se na soud. Ovšem to si zatopíte tak někdy za 2 roky (v tom lepším případě), nebo také nikdy.

Možná jste měl ve smlouvě nějaké "zádržné" (ale pochybuji), to by se dalo uplatnit a objednat servis rovnou u firmy, která dodávala TČ, developera tedy obejít.

Rychlé (ale hodně špatné z hlediska vašich peněz) řešení je pouze takové, že dodavateli TČ jeho pohledávku zaplatíte a budete topit...a následně pohledávku budete (asi nenávratně) uplatňovat u developera.

Pokud to ale takto "funguje" (nefunguje) měl jste právníka kontaktovat tak již před 3 měsíci...

asd1
hodnocení

0x

Sehnat pár přímotopů a překlepat zimu... Příp. kamna a topit v kamnech... Nebo jak píše MČ, tepelné čerpadlo zaplatit podruhé a pak to vymáhat po developperovi (haha)

Celkově to je je na soudní spor tj. trvat to může roky a "nic už nemá" tak nebude kde brát..

Příp. nastudovat TČ a opravit svépomocí...

hodnocení

0x
To vam to odmitl spustit i v pripade, ze mu to spuštění uhradite? A to ze muze spoustet jen montaznik je podle me blbost. Musi to spoustet akreditovana osoba to joo. Ale vim ze instalateri bezne montujou napr. Plynove kotle a po montazi se vola servisni technik, ktery to za slusny uplatek spusti a tim i potvrdi zaruku.

mmsmall
hodnocení

0x

Tak nakonec developer začal nabízet nám, abychom sepsali dodatek ke smlouvě, že my uhradime celý jeho dluh servisakovi (cca 100000kč) a poté nam bude topení spuštěno. Nechal jsem vypracovat od ních tento dodatek a pak řek jim že děkuji za podklad pro Policie kam hned jdu nahlasit vydirani. A bylo topení rychle spuštěno.) Smutné je to, že soused jim podobný dodatek podepsal o čemž mne přesvědčovali že to funguje..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]