Nejste přihlášen/a.
Po vyčištění kotel někdy špatně spaluje a obtížně se reguluje, aby nekouřil z komína. Vypadá to pravděpodobně na přisávání falešného vzduchu buď netěsností izolace dna pop. komory, nebo ještě spíš není dobře usazený poklop čištění. Po jeho dostatečném zanešení popílkem přestane přisávat a spalování se zlepší. Po každém čištění se ho pokouším co nejlépe usadit, ale daří se to jenom za cenu opakovaných pokusů o znovuusazení a natápění kotle. Když se zadaří, kotel funguje do dalšího čištění bez problémů. Prosím o pokud možno odzkoušené funkční řešení , jak trvale nahradit poklop úplným zablokováním přístupu vzduchu čistícím otvorem i za cenu následného čištění vysavačem.
Odpověď sice není na dotaz. Stojí to za to se s tím babrat. Jakou má třídu tento kotel. Co nevidět má skončit třída dva.
Trojka ještě chvíli vydrží. Ovšem nelichotiva recenze.
Dal jsem na Českou značku a jsem zcela zdrcen. Made in China by snad byla lepší. Na oko se zdá kotel líbivý a v pohodě, ovšem v normálním pravidelném provozu to je noční můra.
Roztápěcí klapka : ovládání nemožné, neúčelné, funkční na 50%, po pár nezdařených pokusech máte 100chuti do kotle kopnout.
Kouřovod : pokud nečistíte ze strany do kotle, máte smůlu nevyčistíte jak by jste chtěli.
Zanášení pod 80° : asi každý uzná, že při momentálním počasí venku - v noci cca -1° přes den 10-15° nepotřebuji kotel hnát na doporučovaných 85° ale stačí míň. To je pak dílo, zatopím takto cca 5x a kotel je na vyčištění, střední komora ještě jde, ale zadní totál, takže kotel začne dýmit, čoudit ze všech horních míst z pod horní desky takže to vzdáte a jdete ho rozebrat a nevyhaslý vyčistit.
A dostanete se k další noční můře, vyčistit poslední komoru. To je boj s nervy. Originál dodané nářadí rovnou hoďte do koše a vymyslete si nové. Or. příslušenstvím to vyčistíte tak na 50% takže po 4 dnech topení na 60° jdete čistit znovu. Takže koupit oc.štětku malého průměru pevně přidělat na tyčku a drhnout, drhnout a drhnout ! a mezi tím bojovat s roztápěcí klapkou která vám tam senzačně překáží.
Popelník : jako by nemohl být o 5mm menší, takhle se vám ve spodní popelové komoře příčí a bojujete s jeho vytažením.
Rozteč spodního roštu : na husto a malé rozteče, takže jeden kamínek, nespálený uhlík a můžete spodek čistit každou chvíli.
Čištění : pokud chcete nějak přijatelně topit, musíte kotel vyčistit takřka do stavu nového, ale rozhodně né dodaným příslušenstvím.
Dělící šamoty: byl jsem celkem v šoku, když po 3 měsících provozu po rozbalení, jsem zjistil prasklý spodní dělící šamot (a to jsem při manipulaci opatrný). A to nebyla letos žádná zima, že by jel kotel alespoň na 70% výkonu denně. Jestliže při tomhle "přitápění" praskne cihla po 3 měsících co praskne po 3 letech topení při zimě -20°?!
Tahle značka mě určitě zklamala na plné čáře,takže rozhodně se v budoucnu pro další nerozhodnu. Tenhle výrobek u mě rozhodně nepatří mezi kvalitní.
S kotlem z řady DOR F jsem si také užil svoje, dost záleží na kvalitě paliva, rozhodně nemá rád teploty pod 60 st., kvalitě těsnících šňůr... Ale s tím otvorem na čištění jsem nikdy problém neměl. Jinak tady si můžete přečíst rady a zkušenosti dum-zahrada.okhelp.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.