Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Provizorní sprchová zástěna - uchycení

Od: hop® odpovědí: 17 změna:

Zdravím...
... kamarádovi předělávám barák a co nejdřív bych mu chtěl zprovoznit zděný sprchový kout. Finální skleněná zástěna zatím z finančních důvodů není na prvním místě, tak mě napadlo tam dát kus makrolonu (mám zadarmo). Jen přemýšlím, jak to "přilepit" k obkladu, aby to potom šlo rozumně sundat a nemusel jsem moc čistit obklad. Napadlo mě i dát tam kousek nějakého gumového těsnění a "připlácnout" na obklad. Silikon a mamut je předem zavržený.

Díky za každý rozumný nápad, přeji hezký večer... :)

doplněno 08.12.19 23:02:

Pro nechápavé zdůrazňuji: NEchci vrtat, NEřeším upevnění ! *zed*
Ptám se pouze na nápad, jak utěsnit makrolon k obkladu, aby toto utěsnění pak zůstalo beze stopy na obkladu... *hej*

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Vŕtať v miestach, ktoré v budúcnosti prekryje sklenená zástena. Ak je to nika, dajte tam rozpernú tyč a plachtu.
doplněno 08.12.19 23:22: Tesniť snáď tesniacimi profilmi pre sprchové kúty. Námatkovo koupelnovevybaveni.cz/... Nepíšete, aký je ten Váš materiál hrubý.
hop®
hodnocení

Nebudu vrtat, finální zástěna bude jinde, než tato provizorní...
Plachtu nedám, dám makrolon, upevnění mám vyřešené, ptám se na utěsnění...

ingjirimares*

Komu není rady,tomu není pomoci. Existují zástěny vhodné, méně vhodné a nevhodné.Jako vhodné řešení, které nezanechá stopy je ta rozpěrná tyč a igelitový levný závěs, nebo textilní.

Pokud je to provizorium, tak to netěsněte vůbec, nebo makrolon nedávejte vůbec = řešení méně vhodné. Každé těsnění vám zanechá stopy a vy to budete pak pracně čistit. Pokud je řešení špatné, nevymyšlené, nevhodné, šel bych cestou nejsnadnější.

Protože také můžete na ty okraje makrolonu navléknout ty obvodové těsnícví lišty, co se prodávají na skleněné sprchové kouty a to uznáte, že vymysklet, sehnat a zrealizovat vás přijde hodně draho a to řeším jen to těsnění a ne přichycení :)

hop®
hodnocení

@ingjirimares: Paradoxně jste tou zmínkou o tyči a "blbym" igelitu asi vyřešil problém. Klidně to pověsím na strop, stojí to pár kaček, a těch pár týdnů než bude finální zástěna to přežije. Takže asi TOP rada, vítězství ! *palec*

hop®
hodnocení

@miso: ANO, plachta ! *palec*

tygfrs
hodnocení

2x
Možná by šlo nalepit pásy širší izolepy odshora dolu tedy vertikálně v místě, kde je plánována provizorní zástěna z makrolonu. A zástěnu přilepit a utěsnit silikonem na izolepu. Snad by to takto drželo a těsnilo. Jediným problémem by pak bylo odstranit izolepu s pomocí ředidla.
hop®
hodnocení

Také dobrý nápad. dík ! *palec*

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, snažím se nějak si to celé představit, ale moc to nejde. No, asi by to mělo být celé dostatečně a pevně ukotveno ke zdi, tak bych vrtal dírky menšího průměru pro malé vruty - do spáry mezi obklady vyvrtat, nacpat tam špejle a potom "něco" (co bude držet desky) přišroubovat. Dírky potom zase opravit (zalepit, resp. místo přespárovat) a postavit finální zástěnu. Zdravím!

doplněno 08.12.19 22:36:

hop - tušil jsem Váš odpor k vrtání , ale zase by to drželo pevně. Tak už nabídnu jen takovou tu tyč (rozporku=?), která se "vrazí" mezi stěny a šroubováním se roztahuje (prodlužuje) do stran (na koncích je snad guma, tak to po obkladech neklouže).

doplněno 08.12.19 23:03:

hop - no, utěsníte tak, že plochou gumu (těsnění) přilepíte k deskám a ty potom ke stěně jen přirazíte (a nějak upevníte). Jinak, je obtížné dobře poradit, když tu místnost znáte jen Vy a ještě se bráníte vrtání (a pozdější opravě otvorů ve spárách).

hop®
hodnocení

Díky za snahu, ale vrtat fakt ne, to provizorium musí po demontáži zůstat jak kdyby tam nikdy nebylo...

hop®
hodnocení

Je to provizorium, nebudu vrtat. Rozporku mezi dlažbou a stropem mám vymyšlenou. Jde mi o utěsnění, nikoli o upevnění...

ben®

hop - přečtěte si název svého dotazu (je tam slovo uchycení) a až potom tlučte hlavou o zeď .

hop®
hodnocení

@ben: Název dotazu je orientační, aby zaujal, a Admin ho z tohoto důvodu často mění. Problém je vysvětlen snad dostatečně v samotném dotazu. Každopádně děkuji za snahu...

jabraka*
hodnocení

0x

Stačí jen trubka,na zašroubované vruty zavěšená a nesoucí vanový závěs.Takových jsou stovky na trhu. biano.cz/...

JABRAKA

hop®
hodnocení

NE, nebudu vrtat...

host
hodnocení

0x

Cementovým lepidlem přilepit L profily a do nich vsadit a nějak vlepit desky makrolonu tak, aby z komůrek mohla případná voda nebo vlhkost vytéci dolů. Po skončení provizoria se desky z L profilu vydloupnou a L profily se opět odseknou od míst, kde byly přilepené. Bez vrtání.

hop®
hodnocení

A cementové lepidlo dostanu z obkladu jak?

host

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]