Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se připravit na rekvalifikaci?

Od: jd1997 odpovědí: 3 změna:
Zdravím, úplně jsem si nebyl jistý jakou kategorii zvolit, tak jsem zvolil kategorii nejbližší tématu mého dotazu.
Jsem vyučeny instalatér, ale pracuji ve firmě, kde instalaterina není jediná věc, kterou dělám. Je to práce firemního technika, kde dělám hodne i elektroinstalace (samozřejmě pod dohledem a s naslednou kontrolou kvalifikovane osoby). Do budoucna plánuji udělat si rekvalifikaci na elektrikáře, abych mohl ziskat další vyučni list. Co mě ovšem zajímá je to, jak se na rekvalifikaci připravit? Dají se nekde sehnat nějaké materialy, které budou obsahovat důležité informace apod...? Prostě rád bych tam přišel již s nějakými znalostmi.
Ve své praxi nejčastěji zapojuji světelné okruhy, zasuvkove okruhy, vyměňují jističe, opravuji 3F/1F motory, dělám kontrolní měření, hledám závady v různých částech elektroinstalace, opravuji poškozené vodiče, zapojuji bojlery, ponorná topná tělesa, plováky, vysokotlaka čerpadla apod. Je toho opravdu hodně a hodně toho již znám a umím, ale rad bych získal nějaké další zkušenosti ještě před studiem.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

junkers*
hodnocení

2x

Tady z toho jsem se učil já. Nicméně jen na teorii bych se moc nespoléhal ..

hodnocení

1x

Na elektrikáře se rekvalifikovat nedá.Je třeba absolvovat školu/učiliště, lze i dálkově, a potom podle požadovaného paragrafu praxe v oboru.

hodnocení

0x

Všude, když budeš začínat , tak budeš nejdříve jen poskok, než se vypracuješ dobou.

Ovšem pokud bys jako OSVČ nebo Rakousko či Německo , tak to je z jiného soudku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]