Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
potřebují poradit s kontvením profilů do dutého betonového stropu.
Obrázek stropní vložky jsem přiložil. Stěna vložky je cca. 2cm.
V manuálu od rigipsu jsem se dočetl, že na kotvení do stropu jsou zakázané plastové hmoždinky a tak bych použil nějaké ocelové. viz. obrázek,.
Bohužel nevím zda jsou na toto kotvení vhodné.
Díky za rady.
řešil jsem něco podobného...SDK strop v cihláku s miako stropem ...na doporučení kamaráda jsem použil deformační hmoždinky od Fischera kutilstvi.cz/... drží to jak helvétská víra...kamarád dělal zatěžový test...a věšel se na SDK konstrukci jak pavián (cca 70kg má) a drží to...
Jo sukovací hmoždinky doma mám, ale podle pokynů od rigips kde píší toto: Poznámka: Nosné kotvení podhledů nelze provádět pomocí plastových hmoždinek.
Důvod proč jsem od nich upustil.
Proto jsem se ptal na molykotvu, ale ta je primárně určená do SDK. A je lepší použít kleště na roztažení, protože při utahování akučkou se mi stalo, že se hmoždinka místo roztažení spíše "sukovala". sice to drželo, ale pocitově nic moc.
Nebo použít ještě sklopné, které budou mít vyšší nosnost, ale ty jsem nezkoušel tak nevím jak se budou chovat.
Plastové hmoždinky se nepoužívají od doby, co v Plzni v nákupním centru spadl strop. Jedna z příčin byla, tepelná roztažnost plastových hmoždinek.
(nečetl jsem zprávu o vyšetřování, jen výtah z ní)
já vyvrtal normálně díru, natlouk hmoždinku a přišrouboval...všechno obyč vrtačkou od narexu...mam jich tu plnej byt...a vyndat mi určitě nešla ani jedna...to když jsem to posral musel jem dělat díru vedle..
Přesně tak, dělají z komára velblouda. Nevím sice, kdy spadl strop v Plzni, jakým přesným mechanismem, ale strop doma , kde teplota bude stabilně kolem 25 st.C, a v době kvalitních hmoždinek nemůže být na závadu kvalitní zatloukací hmoždinka . Plastové tělo + ocelový zatloukací hřeb. Tloušťka tvárnice bude odhadem 25-30 mm, omítka cca 15 mm. Takže bude stačit cca 50 mm zatloukací. Nehledě na to, že takový strop nenese žádné těžké VZT potrubí, žádnou změtˇ trubek, kabelů a těžkých svítidel. Vždy je třeba se ptát, proč to tak je. Na těžšší stropy ještě existují celokovové zatloukací hmoždinky - obojí je celkem běžný sortiment všude např. v OBI,Hornbachu, Bauhausu i jinde. Takže můžete být v klidu
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.