Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
poraďte prosím, co dělat se starým litinovým radiátorem, který teče. Na přiložené fotografii je vidět, že voda prosakuje skrz korozi a vlevo dole pod tím nejvíce zkorodovaným místem je i puchýř z barvy, který je plný vody. Z tohoto usuzuju, že nějaké obroušení a natření ničemu nepomůže a obávám se, že bude nutné vyměnit celý radiátor, nebo se mýlím?
Děkuji
Mně to nepřipadá jako litiňák, ale plecháč. To je nakonec jedno. Může tam být jen prdlé těsnění, nebo jde o korozi. Myslím, že topenář by si s tím uměl poradit.
Je to ten sám litiňák na který se zrorna koukám. Plechové nemají ty přechody mezi jednotlivými žebry, protože jsou svařované min. po 5 článcích. Ostatně majitel (nebo nájemník) určitě ví čím topí.
Z té fotky se to nedá dost dobře poznat. Je tam vidět jen přechod mezi prvním a druhým článkem. Já mám plecháče, které mají takové přechody mezi všemi články. To je ale jedno, problém je jinde.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.