Nejste přihlášen/a.
@budlina - Nevim jestli mám právo ji cokoliv říct
Samozřejmě, že máte právo ji slušně požádat, aby vás její dítě nerušilo. Další bude záviset na tom, jak se zachová.
Takové hezké řešení by bylo zavolat policii - "sousedce brečí dítě v kočáru na domovní chodbě, zvonila jsem na ni, nereaguje a já mám strach, jestli se jí něco nestalo..."
Dobrý den. Samozřejmě, že máte právo sousedce něco říci. Třeba to, že když ponechává dítě na chodbě bez dozoru takový čas, hraničí se zanedbáváním péče a oznámením na sociálku. Chtělo by to mít svědka, který by Vaše tvrzení mohl dosvědčit v případě potřeby. Nehledě na to, že by se měla zdržet všeho, co narušuje soužití se sousedy.
Budlina, ano, každý má právo říci cokoliv komukoliv.
Jen se zeptám rádců, myslíte si, že by matka nechala řvát dítě na chodbě a nevěnovala se mu? Já se domnívám, že to je jinak, nežli je popsáno.
Každá matka není aspirantkou na matku roku. Má kolegyně by mohla vyprávět, co se vedle nich dělo.
Takže i když je tato situace tazatelkou podána zvláštně, úplně k neuvěření to není. M.
U nás se to stávalo běžně. Sousedka v naší malé bytovce dojela z venku, nechala kočárek s dítětem za dveřmi u schodů ( třeba spalo ), časem se vzbudilo a řvalo, a bylo tak třeba hodinu, dvě. Takto to měla postupně dvěma mladšími dětmi , nejstarší v době jejich přistěhování byla už tříletá. Určitě to nebylo tím, že by dítě z chodby do prvního patra neslyšela. Jinak příjemná tichá pracovitá žena, říkala, že toho má prostě hodně...
Ne, nemýlím. Obě mladší děti trávily na chodbě hodně času v kočárku. Nebrečely celou dobu. Chvílemi řvaly, chvílemi ne. Se sousedkou jsem o tom mluvila jen jednou, říkala, že toho má hodně, a dítě že je uplakané " ona je prostě taková ukřičená" obě mladší děti teda mají slabší mentální postižení a byly hodně hlasité , uječené , i když kočárku odrostly.
A pokud je sousedka kráva, která nebere ohledy, tak jí zkuste jednou s kočárem odjet. Nemyslím nic hrozného, za co by Vám něco hrozilo, spíš odvézt kočárek třeba za roh na chodbu - pokud to v tom paneláku jde - aby zjistila, že to ani není moc bezpečné...?
Edit, samozřejmě neodpovídám Moně, jen na ni chci navázat...
Za roh? Děcko bude řvát i za rohem. Mine se to účinkem. Další možnosti už jsou trestné leč účiné. Dítě není její, že nechává kočár s děckem na chodbě?
Berger, gumídku, nevím, zda jste mě pochopili. Matka potřebuje zjistit, že nechávat dítě venku na chodbě není bezpečné. Když to zjistí (a to tak, že jí s kočárem někdo pohne - ne nutně v době, kdy dítě řve... vysvětlit se jí to patrně nedá...), mohla by ho dávat dovnitř, což by pomohlo oběma stranám: jí i tazatelce.
WTF? Řekněte, ale ne kvůli sobě, ale kvůli tomu dítěti! Jestli si ho tam nechává dlouho, tak by nebylo od věci řešit to i s někým jiným.
Tak možná by bylo vhodné nahlásit situaci na sociálním odboru, přijdou do bytu a situaci vyšetří. A možná se paní umoudří a dá si pozor, aby jí třeba dítě nějak neprošetřovali dál, v extrémních případech jí mohou dítě i odebrat,
Panebože, fakt pošlete sociálku na ženskou, co nechává otevřené dveře a dítě hned za nimi, tudíž není opuštěné někde na chodbě? Jste normální? Víte, co tím spustí za šílený kolotoč? Jistě, ta matka dělá chybu, i když to může klidně být proto, že má jednopokojový byt a nemohla by nic dělat, kdyby jí v té jedné cimře spalo dítě...nicméně, Delino, všimla jsem si, že vy byste všechno řešila udáváním, úředním postupem...nechci vám přát nic zlého, ale asi byste měla téhle medicíny okusit vy sama. Pak by vás to možná přešlo.
Když dítě takto křičí a to dlouho, nepochybně něco potřebuje. Já také nejsem žádný "udavač", ale na tu sociálku bych zašla také, v zájmu toho děcka, že není v pořádku, když neustále pláče, co mu je? Že by se na něj měl podívat doktor. Jinak to považují za týrání děcka. Samozřejmě předtím bych jí to řekla. Pokud si sama neuvědomuje své chování.
Na chodbě musí být ticho, jsou lidé, že spí po noční, někteří jsou nemocní..rovná se to teroru, když soused pustí vrtačku v 8 večer, ačkoliv to může udělat o víkendu, když je doma, říká se tomu bezohlednost. Delina má pravdu a nevím, proč je napadána. Tato situace vyžaduje řešení, mladá matka bude asi i retardovaná, co když jí do otevřeného bytu vstoupí nějaký násilník? Toho bych se docela bála. Dnes to je dřív jak na nové šaty, tak říkajíc...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.