Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak správně spalovat uhlí v automatickém kotl

Od: hochmi odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

Mohl by mi někdo poradit jak správně a efektivně spalovat ČERNÉ UHLÍ "hrášek" v litinovém automatickém kotli OPOP Uni K 6 35kW? Vytápíme rodinný dům o ploše cca 200m2 s 1x koupelnový žebřík (nejchladnesi místnost a tam je dálkový termostat) a 12x radiátor vesměs 22/600/1200 osazeny termostatickymi hlavicemi a bojler 125l.

V baráku je krásné teplo ale do popelniku padá nespalene uhlí. Už jsem zkoušel několik rad topenaru ale buďto to nevytopilo na požadovanou teplotu nebo naopak uhlí bylo hodně a padalo to do popelniku. Ubiral jsem a přidával vzduch i množství paliva. Nyní mám nastaveno na 2s podávání, 26s přestávka ventilátor 34% spálené je většina uhlí, ale plamen není takový aby to ohřálo kotel na 60°C. Instalován trojcestný ventil VTC511 50°C čerpadlo Alpha 2 25-40 s funkcí AUTOadapt na které je spuštěno. Kdyby bylo potřeba další informace rád poskytnu. Takto nastavenou ŘJ PANDA mám dle návodu opopu. Kde min. Výkon hořáku je nastaven na doba podávání 2s, přestávka 31s, ventilátor 30s. Já to upravil na víše uvedené hodnoty, protože kotel byl kolem 46°C a víc ani ťuk. Tak jsem ubral na přestávce a přidal ventilatoru a kotel je kolem 50°C. Pokud má někdo zkušenost nebo by dokázal poradit ocení každý názor.

Děkuji.

Jak správně spalovat uhlí v automatickém kotl
Jak správně spalovat uhlí v automatickém kotl #2
Jak správně spalovat uhlí v automatickém kotl #3

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Zkus nastavit delsi podavani treba 7/50 nebo i vic a delsi pauzu. Prijde mi ze cim kratsi davka, tim to hur spaluje. Vzduch se musi vyzkouset. Ale priada mi ze je predimenzovany kotel.
hochmi
hodnocení

Vyzkouším. Myslíš dát dobu podávání 7s pauzu dát třeba 90s a ventilátor 50%? Moc nechápu to 7/50. Tak zda jsem to pochopil správně.
Diky.
7 podavani 50pauza. S ventilatorem opatrne, kdyz to prezenes tak to sfoukava plamen. Je treba vyzkouset. Asi kolem 30%

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]