Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Exekuce na plat - vysoká srážka po odměnách

Od: 02 odpovědí: 1 změna:

chtěl jsem se zeptat na plat mam exekuci v každem měsici my zamestnavatel strhuje exekuci cca 700.-800.kč )plat 14000z danovym bonusem na deti) v prosinci jsme dostali vanočni premie a s vyplatou jsem teda měl 24000 čisteho ale z toho my strhli 10000 exekuci jsem ženaty a mam 4 deti .Chtěl jsem se teda zaptat zda tato častka odpovidala aby my zaměstnavatel strhnul tuto vyši častku děkuji za odpoved

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Jo, baj oko to může odpovídat.

Nezabavitelná částka na osobu poplatníka je 4.620 Kč, na manželku a každé dítě (za předpokladu, že exekuce není ve prospěch dítěte) je 1.155, to je celkem 10.395 Kč. Tolik vám tedy zůstat musí.

Dále 24.000 - 10.395 je 13.605 Kč - z toho se bude počítat exekuce. Cokoli je nad 6.930, to se srazí bez omezení. Tedy 13.605 - 6.930 = 6.675 Kč půjde na exekuci.

6.930 se vydělí na třetiny, t.j. bude 3x 2.310. Jedna třetina vždicky zůstane dlužníkovi, a jedna nebo dvě třetiny půjdou exekuci. Při nepřednostní exekuci jde na exekuci jedna třetina a druhá zůstává poplatníkovi, při přednostní jdou na exekuci obě třetiny.

Čímž pádem exekuce činí 6.675 + 2.310 = 8.985 při nepřednostní exekuci a + 2.130 = 11.295 při přednosní exekuci.

Plus mínus tedy, částa výplaty asi byla trošku jiná, než takhle zaokrouhlená na 24 tis, předpokládám.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]